İYİ Parti Milletvekili adayı Nebi Hatipoğlu kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti Milletvekili adayı Nebi Hatipoğlu kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri...

Seçim 2023 Haberleri

64 milyonu aşkın seçmen bugün sandık başına gitti. Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ve Meclis'te temsil edileceği vekillerini seçecek olan seçmenler aynı zamanda milletvekili adaylarının hayatını ve siyasi kariyerini araştırıyor. Sıklıkla aranan İYİ Parti Milletvekili Adayı Nebi Hatipoğlu kimdir? Hayatı ve kariyerine ilişkin detayları haberin detaylarında sizlerle paylaşıyoruz.

Türkiye seçimini yapıyor. 64 milyonu aşkın seçmenin oy kullanacağı bu günde Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ile 28. Dönem vekilleri belli olacak. Sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erecek. Sandıkların kapanmasının ardından zarflar açılacak ve hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği için sandıklardan çıkan oylar sayılacak. 

Seçmenler bir yandan seçimin sonuçlarını beklerken öte yandan ise partilerin aday gösterdikleri milletvekillerinin yaşamına ve siyasi kariyerlerine ilişkin araştırmalar yapıyor. 
Peki arama listelerinde üst sıralarda bulunan İYİ Parti'nin Eskişehir için 1. Sıra Milletvekili Adayı Nebi Hatipoğlu kimdir? İşte Hatipoğlu'nun siyasi kariyeri ve yaşamına ilişkin merak edilenler...

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

Nebi Hatipoğlu Eskişehir doğumludur. Bir dönem Eskişehirspor Spor Kulübü'nün Başkanlığı'nı yapan Hatipoğlu, Eskişehirspor Spor Kulübü'naün Başkanlığı'nı yapmıştır. Nebi Hatipoğlu medya sektöründe de işler gerçekleştirmiştir. Sanayici ve iş insanı olarak kariyerine devam eden Nebi Hatipoğlu, Europen Eskişehir'de halka açılan ilk firma olma özelliğini taşımaktadır.

1965 yılında cam sektöründe dedesi İdris Hatipoğlu ile beraber bir cam satış dükkanı açmıştır. Europen Şirketi'nin temeli de o senelerde atılmıştır.

2023 senesi Genel Seçimlerinde Sarıeroğlu, İYİ Parti'den Eskişehir 1. Sıra Milletvekili adayıdır.

İYİ PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ OY ORANLARINA ANLIK OLARAK AŞAĞIDAN ULAŞABİLİRSİNİZ 

Adaylar Genel Durum
İlAdayOyOran
ESKİŞEHİR
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
310,55050.40
ESKİŞEHİR
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
257,70741.80
ESKİŞEHİR
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
45,0767.30
ESKİŞEHİR
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
2,9950.50

 

 
 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...