Akşener’den ‘Özdağ’a İçişleri Bakanlığı teklif edildi’ iddiasına cevap: Topu CHP’ye attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akşener’den ‘Özdağ’a İçişleri Bakanlığı teklif edildi’ iddiasına cevap: Topu CHP’ye attı

Seçim 2023 Haberleri

Zafer Partisi lideri Özdağ’ın bugün Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması ardından ‘bakanlık pazarlığı’ iddialarını değerlendiren Meral Akşener topu CHP’ye attı. Akşener, “CHP’nin görevlendirme alacağı bakanlıkları İYİ Parti’yi ve Genel Başkanını ilgilendiren bir durum değildir.” dedi.

14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir aday yeterli oyu alamadı. Bu nedenle seçim 2. Tura kaldı.

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun ardından en çok üçüncü oyu alan Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, Erdoğan’a desteğini açıkladı.

Ata İttifakı’nın bileşenlerinden Zafer Partisi’nin lideri Ümit Özdağ ise bugün bazı taahhütler karşılığında Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini duyurdu.

Öte yandan Kılıçdaoğlu’nun Özdağ mutabakatında bakanlık pazarlığı yapıldığı şeklinde iddialar ortaya atıldı.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Siyasette hareketli günler yaşanırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gelişmeleri ve söz konusu iddiayı değerlendirdi.

“CHP’NİN VERECEĞİ BİR KARARDIR”

Akşener, Özdağ’a bakanlık teklifi iddiasına ilişkin ““CHP’nin görevlendirme alacağı bakanlıkları hangi siyasi partiye siz burada görev alacağı diyeceği İYİ Parti’yi ve Genel Başkanını ilgilendiren bir durum değildir. CHP’nin Genel Başkanı ve parti kurullarının vereceği bir karardır. Ona da saygı duyuyorum. İçişleri Bakanlığı üzerinden Ümit Özdağ’a, Kemal Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, CHP Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum.” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA TAM YETKİ VERDİK”

Seçim çalışmaları kapsamında gençlerle buluşan Akşener, “Diğer partilerin ne dediğine dair bir fikrim yok. Biz seçim sonraki çarşamba günü toplandık. Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’na biz Muharrem İnce, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ile ilişki kurmak, görüşme yapmak, iletişim kurmak ve onların talepleriyle ilgili tavır almak yönünden yetki verdik. O yetki çerçevesinde yaptığı görüşmelerin sonucunda bir noktaya gelindi.” dedi.

Akşener’den ‘Özdağ’a İçişleri Bakanlığı teklif edildi’ iddiasına cevap: Topu CHP’ye attı

“MUTABAKAT METNİNDE BİZLERİ RAHATSIZ EDECEK BİR ŞEY YOK”

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü;

Bugün Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nda yer aldığını ve destekleyeceğini söyledi. 7 maddelik CHP Genel Başkanı sıfatıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasının olduğu, Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın imzasının olduğu bir mutabakat metni yayınlandı. O metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. İki siyasi partinin genel başkanlarının imzası ile yayınlandı. Millet İttifakı'nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var. Onlarla ters düşen bir madde de yok içinde. Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir yetkisi vardı. O yetkiyi yerine getirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...