İnce mesajı verdi: Hoş geldiniz, güle güle

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’yi ziyaret etti. Adaylıktan çekilmesi için baskı kurulan İnce, vazgeçmeyeceğini belirterek, “Sayın Genel Başkana geldikleri için teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz, güle güle” dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imzayı bularak cumhurbaşkanı adayı olan ve üzerinde seçimden çekilme baskısı kurulan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi makamında ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından iki aday açıklamalarda bulundu.

İnce’ye teşekkür eden Kılıçdaroğlu, deprem başta olmak üzere Türkiye’nin sorunlarını konuştuklarını, deprem bölgesine yönelik bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Deprem bölgesinde yaşanan sorunları gidermek, bölgeden ayrılanların geri dönmesini sağlamak için yapacağımız çalışmalar konusunda genel başkana ayrıntılı bir bilgi verdim. Önümüzdeki günlerde kanun teklifimizi de meclisimize sunacağız, yani işin özeti Halil İbrahim Sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Beraber olmaya, birlikte olmaya çalışıyoruz. Vatandaşların mağdur edilmemesini istiyoruz. Yaşadığımız sorunlar, bireysel sorunların çok çok ötesinde Türkiye’nin sorunları. Sorunları karşılıklı masaya yatırmak, çözümler üretmek de doğal olarak hem benim hem de İnce’nin görevi.”

İNCE VAZGEÇMEDİ

Siyasette ittifaklar olması gerektiğine dikkat çeken İnce ise “Bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalıdır, ilke ittifakları olmalıdır. Bizim ilkelerimiz çok nettir. Biz Atatürk’ü tartıştırmayız, teröre karşı mesafeliyiz, PKK’sına, FETÖ’süne, İŞİD’ine DHKP-C’sine, Hizbullah’ına aklınıza kim geliyorsa. Biz kadın hakları konusunda çok kararlıyız asla geri adım atmayız. Biz sığınmacıların Türkiye’den gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Bizim ilkelerimiz, duruşumuz bunlar. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. Bu ilkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Görüşümüzü açık net bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın Genel Başkana geldikleri için teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz, güle güle” dedi.  

İnce mesajı verdi: Hoş geldiniz, güle güle

ADAYLIKTAN ÇEKİLMEDİ

İnce gazetecilerin “Adaylıktan çekilecek misiniz” sorusuna “Hayır öyle bir şey demedim” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Özkoç ve MYK üyeleri Selin Sayek Böke, Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi konusunda üzerinde baskı kurulan Muharrem İnce bu kararı alırsa süreç nasıl işleyecek? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre, itiraz süreci dün sona erdi. Kurul, bugün ise yapılan itirazları değerlendirerek karara bağlayacak. YSK’nın değerlendirmesinin ardından yarın kesin aday listesi Resmî Gazete’de yayımlanacak. Bu nedenle Muharrem İnce, bugün mesai bitimine kadar adaylıktan çekilmezse ismi oy pusulasında yer alacak.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...