İmamoğlu ve Şahin arasında 'ölçünü bil' kavgası: İttifak ruhuna uymadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur hazırlıkları son sürat devem ederken 6'lı Masa'da 'anket' krizi patlak verdi. 14 Mayıs öncesi anketlere dikkat çekerek "İlk turda bitecek gibi bir algı satın alındı. Bu son derece yanlıştı" ifadelerini kullanan DEVA Partili İdris Şahin'in sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sert tepki geldi. İmamoğlu, "Ne söylediği doğru, ne zamanı doğru, ne ittifak ruhuna uyar" dedi.

14 Mayıs akşamı hezimete uğrayan Millet İttifakı'nda masa bir kez daha karıştı. Son olarak ittifakın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, seçim öncesi anketlere dikkat çekerek ilk turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığını gösteren bir verinin olmadığını iddia etti.

Şahin, "Son 1 haftada özellikle mitinglerden kaynaklanan hava ve çarşıya pazara gittiğiniz zaman muazzam bir şekilde değişim iradesi yansıtılıyordu. Bu olumlu havadan etkilenerek sanki iş ilk turda bitecek gibi bir algı satın alındı. Son derece yanlıştı" ifadelerini kullanmıştı.

'ÖLÇSÜN BİÇSİN ÖYLE KONUŞSUN'

Sözcü TV'de konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Şahin'in 'Algı satın alındı' sözlerine sert cevap verdi. 

"Bu arkadaş o kadar yanlış bir laf etti ki" diyen İmamoğlu, "Ben açıklama yapıyorum. Yüzde 20 veri ekranı benim önümde. Hatta Türkiye Gönüllüleri'nin de ekranı önümde. O anda herhalde kendisi eski anketleri mi karıştırıyordu ne yapıyordu anlamış değilim. Ne söylediği doğru, ne zamanı doğru, ne ittifak ruhuna uyar. Bi önce bunları ölçsün biçsin öyle konuşsun" diyerek tepki gösterdi. 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...