İkinci turun kilit ismi Oğan, Kılıçdaroğlu'yla görüştü: CHP'den ilk açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Dün Türkiye sandık başına giderken, sandıktan ikinci tur kararı çıktı. İkinci turun kilit ismi ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü. Görüşme Oğan'ın Kılıçdaroğlu'na destek verebileceği yönünde yorumlanırken, görüşmenin detayını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç anlattı.

Türkiye'de 64 milyondan fazla seçmen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için dün sandık başına gitti. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın aday olduğu Cumhurbaşkanlığı yarışında %50 puan barajınını geçen isim olmayınca, ikinci tur hazırlıkları başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan % 49,5, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,9 ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan %5,2oyla birinci turdan çıkamadı.

%5,28'lik oyla kilit bir rol oynayan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur için tutumu merakla beklenirken, CHP'den Oğan hakkında yeni bir açıklama geldi. 

'OLUMLU BİR GÖRÜŞMEYDİ'

Halk TV'ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun dün akşam Sinan Oğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini görüşmenin de gayet olumlu geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, aldığı oy oranı için Sinan Oğan'ı tebrik ederken, ikinci turda Oğan'ın tutumu merak edildi. 

"Milletimizin beklentileri ile ilgili düşüncelerimizde bir farklılık olduğunu düşünmüyorum" diyen Engin Özkoç, "Milli duruşumuzla ilgili bir farklılığımız olduğunu da düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

'BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR'

Özkoç, "Bugün milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Umudum odur ki; bu birlik ve beraberlik gerçekleşir. Ve Türkiye doğru bir şekilde tekrar umuda yelken açar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oy oranıyla dikkat çeken ve olası ikinci turun kilit ismi olan Sinan Oğan'la ilgili olarak, "Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. umudum odur ki bu birlik ve beraberlik gerçekleşir" dedi.


Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...