Hevesleri kursaklarında kaldı, Erdoğan yedi düveli yendi

- Güncelleme:
Hevesleri kursaklarında kaldı, Erdoğan yedi düveli yendi

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü sadece muhalefeti değil, kirli algılarla karalama kampanyasına katılan Batılı güç odaklarını da hezimete uğrattı. Seçimden önce algı yapan Avrupa medyası ikinci turun ardından zaferi sayfalarına taşıdı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Yeniden seçilerek tarihî bir zafere imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde sadece iç tuzaklarla değil dış tuzaklarla da büyük mücadele etti.

Seçimler öncesinde Batı medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak, algı operasyonları yürüttü. Birçok manipülasyona da imza atan Batı basını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na açık açık desteğini sunmaktan geri durmadı. Birçok Batılı siyasetçi, ekonomist ve bilim adamı da türlü algılarla Erdoğan’ı karalama kampanyasına destek oldu. Yedili koalisyona yardım eden küresel tetikçiler, manşetler üzerinden Erdoğan’ı hedef alırken, FETÖ ve PKK-YPG destekli yayın organları ile yandaşları da sosyal medya üzerinden operasyonlara destek verdi. Süreç boyunca dezenformasyon yaparak bütün yolları deneyen dış güçlerin hevesleri seçim sonrası kursağında kaldı.

Hevesleri kursaklarında kaldı, Erdoğan yedi düveli yendi
İngiltere merkezli The Economist dergisi, 14 Mayıs öncesinde kapağında, “Erdoğan gitmeli” şeklinde skandal ifade kullanmıştı. Alman Der Spiegel dergisi “Ayrılış mı yoksa kaos mu? Erdoğan kaybederse ne olur?” diye yazarken, Fransız dergisi L’Express de “Erdoğan, kaos riski” diyerek düşmanlığını ortaya koymuştu.

ZAFERİ GÖRDÜLER, YOLA GELDİLER

Avrupa basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim başarısının ardından ağız değiştirdi. Erdoğan’ın zaferini manşetlerine taşıyan birçok yayın kuruluşu seçmenin sandığa yoğun ilgisine dikkat çekti. Haberlerde, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Erdoğan’ın seçmenlerine hitaben İstanbul ve Ankara’da yaptığı konuşmalara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren seçmenlerin kutlamalarına yer verildi. Avrupa basınında “Sonsuza dek Erdoğan”, “Ömür boyu Erdoğan”, “Namağlup Erdoğan” ve “Türkiye, Erdoğan’ı ebedîleştiriyor” başlıkları öne çıktı.

DÜNYA LİDERLERİ BİRBİRİYLE YARIŞTI

Haberlerinde Erdoğan’ın zaferine geniş yer ayıran İngiliz BBC kanalı, dünya liderlerinin Cumhurbaşkanı’nı kutlamak için âdeta birbirleri ile yarıştıklarını kaydetti. Erdoğan’ı ilk kutlayan isimlerden birinin Rusya Devlet Başkanı Putin olduğunun altı çizilen analizde, tebrik eden liderler arasında ABD Başkanı Joe Biden ve Fransız lider Emmanuel Macron’un olduğu bilgisine de yer verildi. “Erdoğan’ın zaferi Batı için neden önemli?” sorusunu cevap arayan BBC, Ankara’nın bağımsız dış politikasına vurgu yaparak Türkiye’nin Rusya, NATO ve AB ile ilişkilerinin önemine dikkat çekti.

“NAMAĞLUP ERDOĞAN”

“Erdoğan gitmelidir” diyen Londra merkezli The Economist dergisi “Erdoğan’ın kaybedeceğine ilişkin söylentilerin fazlasıyla abartıldığı ortaya çıktı” itirafında bulundu.

İngiliz Financial Times gazetesi de manşetten verdiği haberinde “Erdoğan kazandı, Türkiye lideri zafer ilan etti” başlığını kullandı.

“Sonsuza dek Erdoğan” başlığını kullanan Alman Der Spiegel, Türkiye’nin yeniden cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ı tercih ettiğini yazdı. Die Welt gazetesi “Namağlup Erdoğan” başlığını attı. 
Ouest France gazetesi de “Erdoğan iktidarını korudu” manşetiyle verdiği haberinde, “69 yaşındaki vazgeçilmez Erdoğan” ifadesini kullandı

İspanyol El Pais gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın galibiyetini, “Erdoğan, 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra tekrar seçilmeyi başarıyor” başlığını atarken El Mundo haberi “Türkiye, Erdoğan’ı ebedileştiriyor” diye yazdı.

İtalyan Il Messaggero gazetesi “Türkiye, Erdoğan ile yeniden başlıyor” dedi. Belçika’nın Le Soir gazetesi ise “Recep Tayyip Erdoğan, değişmez galip” başlığını attı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...