Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta siyasi mevta olacaklar

- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Görevde oldukları sürece Demirtaş’ın ve bebek katili Öcalan’ın cezaevinden çıkamayacağını vurgulayan Erdoğan “Bu millet, terör baronlarıyla yürüyenleri, yalancıları 14 Mayıs’ta siyasi mevta yapacak” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin marjinal örgütlerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koçbaşı hâline geldiğini söyledi. Başkent Millet Bahçesi’nde Ankaralılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, İzmir ve İstanbul’da CHP’nin 4 yılda hiçbir hizmet yapmadığını belirterek şöyle konuştu:

>CHP’yi tanımak istiyorsanız 3 kelime yeter: Çöp, çukur, çamur... İstanbul’u bunlardan bu kardeşiniz kurtardı. Çöp dağlarından, çukurlardan kurtardık. Hepsini geç susuzluktan kurtardık. Bunları bilmeyenlere hatırlatmak şart.

9’LU MASA DA YETMEYECEK

> Şimdi HDP’yi de yanlarına kattılar. Önce 6’lı masaydı, sonra 7’li oldu, şimdi 9’lu masa oldu. Bay bay Kemal bu da yetmeyecek size. Sen onlarla yürü bizim yanımızda millet var, cumhur var.

>Yalan dersi almak istiyorsanız bay bay Kemal’in yazıhanesine uğrayın. 14 Mayıs’ta benim milletim bunları siyasi mevta yapacak.

> Bir tarafta 15 Temmuz’un rövanşını almak için yanıp tutuşanlar var, FETÖ’nün Ankara’yı bombalayan katillerini cezaevlerinden çıkarıp aramıza gönderme sözü verenler var. Diyarbakır’da Yasin Börü’leri şehit eden namussuzlar bunlar değil mi? Yine bunlar ne diyor; ‘Selo’yu çıkaracağız’ diyor. Biz görevde olduğumuz sürece ne Selo çıkabilir ne de o bebek katili çıkabilir. Cezalarını çekecekler. Bunların gözlerini öyle bir hırs bürümüş ki, bu şehrin onlarca insanının kanına girmiş PKK mensuplarının siyasi uzantılarıyla pazarlığa oturdular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta siyasi mevta olacaklar

TALİMAT KANDİL’DEN...

> Bay bay Kemal sen talimatı nereden alıyorsun? Kandil’den... Ne diyor Kandil? ‘Biz artık bay bay Kemal’i destekliyoruz.’ Arkadaşı Kandil baronu olanlardan bu ülkeye fayda olur mu? Şimdi ben de diyorum ki ‘Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu.’

> CHP, marjinal örgütlerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koçbaşı haline geldi. Kim sordu sana Alevi misin diye... Yarın bir gün ortaya çıkacak vahim tablonun hesabını nasıl verecekler? Ülkenizin güvenliğini bu 9’lu masaya emanet edebilir misiniz? Bunların bayrağı yok, ezanı yok. Bunlara sandıkta öyle bir ders vereceğiz ki, bunu Kandil de duysun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta siyasi mevta olacaklar

BU MİLLET KIZILELMA'YA UZANAN ELLERİ KIRAR

Atatürk Havalimanı’nı ABD’li şirkete vereceğini açıklayan CHP liderine sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

> Biz, Türkiye Yüzyılı’nı hayal ediyoruz. Onlar, ekonomisi kırılgan, dünyada horlanan eski Türkiye’yi istiyor. Milletin kendilerine güvenmediğini gördükleri için gerginlikleri her geçen gün artıyor. Yalana ve iftiraya sarılıyorlar. Şimdi tutturmuş Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete vereceklermiş. Onlarla görüştüm, onlar bana geldiler ABD’ye gittiğimde. Yatırımcılar için kapılarımız açık. O gün bugündür hâlâ gelecekler. Şimdi takmış Teknofest’e onunla ilgili konuşuyor. Bu ülkenin evlatlarına hiçbir şey yapamazsınız. Bu milletin elinden Teknofest’i, Kızılelma’yı alamazsınız. Bu millet sizi avucunun içindeki suyla boğar, Kızılelma’sına uzanan eli kırar. Buralara öyle kolay gelmedik. Hiçbir insanımız ülkesinin 21 yıllık kazanımlarının tehlikeye düşmesini istemez.

>  Ne diyor bay bay Kemal Londra’dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen şu anda hangi görevdesin, nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun. Herhalde zamanında esrar, eroin göndermişler ki bunların bedelini geri döndürme gayreti var. Şimdi bu 300 milyar doların hesabını 4 Mayıs’ta sormaya var mıyız? Yurt içinde eli kalem tutanların buna inanması mümkün mü?

> Geçenlerde heyecanlanmış, kendini maliye bakanı ilan etti. Yahu sen maliyede bir memurdun. Niye bu millete yalan söylüyorsun.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

14 Mayıs’ın önemini, bay bay Kemal’in ne olduğunu, ne denli yalancı olduğunu anlatıyorsunuz değil mi? Sandıklara sahip çıkacağız. Her bir kardeşim sandığa muhakkak yanında en az 10 arkadaşını götürecek.

MİTİNGDEN NOTLAR

> Yüz binlerce vatandaş, dün sabahın erken saatlerinden itibaren Türk Bayrağı ve AK Parti bayrağıyla, mitingin yapıldığı 700 bin metrekarelik Başkent Millet Bahçesi’ne akın etti. Mitinge 2 saat kala vatandaşlar alanı hınca hınç doldurdu.

> Miting alanı helikopterle sürekli havadan denetlendi. Miting alanında herhangi bir olumsuzluğa karşı yüzlerce sağlık personeli de hazır bulundu. 

> Engelli ve yaşlı vatandaş alana golf arabalarıyla taşındı. Bu vatandaşlar için sandalyelerin bulunduğu ayrı bir bölüm ayrıldı. Yine, kadınlar ve erkekler ayrı ayrı alanda toplandı 

> Alandaki pankartlarda başta savunma sanayii olmak üzere son dönemde hayata geçirilen projelerin ağırlıklı olduğu görüldü. Vatandaşlar “Reis iftiharla sunar; İHA, SİHA, AKINCI, KIZILELMA devamı pek yakında”, “Denizde TCG ANADOLU, karada TOGG, gökyüzünde İHA SİHA, nereye baksan reisten bir imza” pankartları taşıdı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...