HDP’den AYM taktiği: 110 eksik isim verdiler

- Güncelleme:
HDP’den AYM taktiği: 110 eksik isim verdiler

Seçim 2023 Haberleri

YSK’ya 110 milletvekili eksik sunan HDP, AYM’nin kapatma davası kararını bekliyor. Liste, sonuca göre güncellenecek.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) eksik liste veren HDP’de gözler bugün toplanacak AYM’ye çevrildi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçime Yeşil Sol Parti’nin çatısı altında giren HDP’nin bugün AYM’ye savunma yapması gerekiyordu. Ancak parti yetkilileri AYM’ye, açılan kapatma davasında sözlü savunma yapmayacağını bildirdi.

AYM, bugünkü toplantısında HDP’nin “Dava seçim sonuna bırakılsın” talebini bir kez daha görüşüp erteleme kararı vermez ise dosya direkt olarak raportöre gönderilecek. Raportörün raporunu hazırlamasının ardından da AYM heyeti toplanarak nihai kararı verecek. YSK’ya 110 milletvekili eksik sunan HDP’nin, AYM’nin bugünkü kararına göre milletvekili adaylarını tamamlayacağı belirtiliyor. Mevcut milletvekillerinden sadece 16 tanesini aday gösteren HDP, 40’ını ise aday göstermedi. Vekil listelerini inceleyen YSK bugün siyasi partilerden eksiklerini tamamlamasını isteyecek. HDP’nin, AYM’nin bugünkü kararına göre, aday olarak göstermediği bazı mevcut milletvekillerine eksik sunulan 110 kişi arasında yer verebileceği belirtiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...