HDP ve Yeşil Sol Parti'den seçim açıklaması: Hedeflere ulaşamadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP ve Yeşil Sol Parti'den seçim açıklaması: Hedeflere ulaşamadık

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına dair ortak açıklamada bulunan HDP ve Yeşil Sol Parti, aldıkları sonuçları 'başarı' olarak görmediklerini ve hedeflerine tam olarak ulaşamadıklarını belirtti.

'Yüzyılın seçimi' olarak nitelendirilen ve dünyanın da yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimleri sona erdi. Oy verme işleminin ardından sayıma geçildi, sonuçlar belli oldu. Türkiye genelinde yüzde 8.81 oy oranı yakalayan Yeşil Sol Parti, Meclis'e 61 milletvekili sokmayı başardı.

Seçimlerin ardından HDP'den yapılan açıklamaya göre, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"BAŞARI OLARAK GÖRÜLEMEYECEĞİ AÇIKTIR"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; toplantının ortak açıklamasını okuyan Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bu seçimlerde önümüze koyduğumuz hedeflere tam olarak ulaşamadığımızı belirtmek istiyoruz. Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır" ifadesini kullandı.

Bu sonucun ortaya çıkmasında hile ve kumpasların etkisinin belirleyici olduğunu savunan Uçar, bütün faktörlere rağmen elde edilen sonucu önemli bulduklarını ifade etti.

"SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Uçar, "Seçmenin mesajını alarak bütün yönleriyle bu sonuçları eleştiri ve özeleştiri sürecinde değerlendirme sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunun da gereğini yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...