Erkan Baş'tan Muharrem İnce'nin adaylığına 'küçük hesap' yorumu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında açıklamada bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İnce'nin adaylığını 'küçük hesap' olarak değerlendirdi. Baş, "Siyaset, memlekete karşı sorumluluktur. Böyle davranmak gerekir, bunun dışındaki bütün davranışları yanlış buluyorum" dedi.

Türkiye seçimler için geri sayıma geçti, sandık başına gitmeye 42 gün kala siyasi arenada hareketlilik arttı. Liderlerden açıklamalar peş peşe gelirken, özellikle Memleket Partisi Muharrem İnce'ye muhalefetten tepkiler sürüyor.

Millet İttifakı'na yeşil ışık yakan ancak birkaç gün önce CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğini duyuran İnce'ye bir tepki de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'tan geldi.

TEK KELİMEYLE CEVAP VERDİ

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Baş, konuk olduğu televizyon programında Muharrem İnce'nin adaylığına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı, "Sayın Muharrem İnce’nin de adaylığı kesinleşti. Ona dönük bir şey söylemek ister misiniz?" sorusuna "İstemem" diyerek cevap verdi.

"KÜÇÜK HESAPLAR YAPMANIN ZAMANI MIDIR?"

"Sizin popülaritenizle Sayın Muharrem İnce'nin popülaritesini benzetenler var" sorusuna cevap veren Baş, şu ifadeleri kullandı:

"Yok, hiç öyle bir benzerlik yok. Bizim memleketin bütünlüklü çıkarlarından başka hiçbir çıkarımız yoktur. Bu kadar acı çekilen bir ülkede küçük hesaplar yapmanın zamanı mıdır?

Siyaset, memlekete karşı sorumluluktur. Böyle davranmak gerekir, bunun dışındaki bütün davranışları yanlış buluyorum."

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...