Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan’ın adaylığı kesinleşti

- Güncelleme:
Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan’ın adaylığı kesinleşti

Seçim 2023 Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazları değerlendirdi ve nihai kararını verdi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına yapılan itirazın reddedildiğini açıkladı. Kararın oy birliği ile alındığını söyleyen YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylığına yapılan itirazların da reddedildiğini duyurdu. Kesin aday listesi Resmî Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi alfabetik sıralamayla; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan’dan oluştu. YSK, Millet Partisinin 6 parti tarafından oluşturulan “Millet İttifakı” ismini kullanmasına yönelik itirazı da karara bağladı. Başkan Yener “Oy çokluğuyla Millet Partisinin 6 parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı’nın adının kullanılmaması yönündeki talebinin reddine karar verildi. Millet İttifakı unvanının 2018 seçimlerinde olduğu gibi 2023 yılı seçimlerinde de kullanılabileceğine oy çokluğuyla karar verilmiştir” dedi. Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirmesi için yarın saat 14.00’de YSK’da kura çekimi yapılacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...