Ekrem İmamoğlu: Erzurum'da bana değil, demokrasiye taş atıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekrem İmamoğlu: Erzurum'da bana değil, demokrasiye taş atıldı

Seçim 2023 Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da yaşanılan olaylara dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu "150 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı. Demokrasiye taş atıldı" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konya Millet Bahçesi yanındaki Stad Sokak'ta düzenlenen "Halk Buluşması"na katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada Erzurum'da yaşanılanlara değindi. 

"MİTİNG YAPACAĞIMIZ ALANA OTOBÜSLERİ ÇEKTİLER"

Ekrem İmamoğlu "150 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Bana taş atılmadı, millete taş atıldı. Demokrasiye taş atıldı. Sivas'ta ve Çorum'da miting yaparken bir haber aldık. 40-50 belediye otobüsünün miting yapacağımız alana belediye tarafından çekildiğini öğrendik" dedi. İmamoğlu, Çorum ve Sivas'tan sonra Erzurum'a gittiklerini ancak yolda hiçbir güvenlik tedbiri görmediklerini ileri sürerek vatandaşa seslenirken üstlerine taş atıldığını söyledi.

"BU KİŞİLERİN ERZURUMLA ZERRE İLGİSİ YOK"

Çocukların, kadınların ve yaşlıların yaralandığını belirten İmamoğlu "Türk bayraklarıyla milleti selamlayan, benim güzel insanlarıma taş atan bu 150-200 kişinin Erzurumlu ile zerre ilgisi yoktur. Bu ortamı, o meydanı taşlarken süreci seyreden ve bir şey yapamayan emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür. Başka kimse olamaz. Çok net. O gün orada yaşananlardan yüzü kızarmadı. Ne belediye başkanı ne vali ne de emniyet müdürü Erzurumluya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur, yakışmamıştır. Bu demokrasi ve kardeşlik düşmanları şehre değil kara leke, toz bile konduramazlar. Ben Erzurum'u bilirim. Erzurum'un nasıl bir şehir olduğunu bilirim" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs'ta milletin kazanacağını vurgulayarak Türkiye'ye 21. yüzyıla yakışan, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına yakışan demokrasiyi getireceklerini ifade etti. Devlet yöneticisi aklının değişeceğini dile getiren İmamoğlu “15 Mayıs'tan sonra göreceksiniz muhalif siyasiler konuşmakta özgür kalacak.” dedi.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...