Ecevit’in partisi de 'Erdoğan' dedi... DSP, Cumhur İttifakı'na katıldı

- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını, seçime de AK Parti listelerinden gireceklerini duyurdu.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Milletvekili listelerinin YSK’ya teslim edileceği son tarih olan 9 Nisan öncesi Ankara’da partiler arasındaki yoğun görüşme trafiği sürüyor. Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, DSP Genel Merkezini ziyaret ederek DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı seçimde iş birliğine davet etti.  Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti’ye, Sayın Genel Başkan’a illettik. Kendileri değerlendirecek ona göre hareket edeceğiz. Özetle ziyaretimizin amacı budur” dedi.

Ecevit’in partisi de 'Erdoğan' dedi... DSP, Cumhur İttifakı'na katıldı
AK Parti heyetinin ziyareti sonrasında basın açıklaması yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal “Biz devlet tecrübesi olan bir partiyiz. Türkiye’nin kararlı duruşunu dünyaya gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaya ve onu desteklemeye karar verdik” dedi.

Aksakal ise 14 Mayıs’ın Türkiye’nin yeniden inşa edilmesi için vesile olacağını ifade ederek “Demokratik Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanması, devlet düzeninde istikrarın bozulmaması, dış mihrakların tertipleriyle Türkiye’de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacaktır. Bu değerli öneriye biz de TBMM’de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi paylaştık” ifadelerini kullandı.

Aksakal sonrasında teklifi parti kurullarıyla görüştü. Yapılan değerlendirmelerin ardından Aksakal öğleden sonra AK Parti’ye iade-i ziyarette bulundu. Yaklaşık yarım saat süren ziyaret sonrası açıklama yapan DSP lideri, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Aksakal şunları söyledi: Yaşadığımız sıkıntılı dönemde bir güç olarak birlikte yürümeyi arzuladılar. Genişlemesine değerlendirdik. DSP’nin var oluş amacı Türkiye’nin bayrağının ve anayasanın ilk maddesinin korunması. Bu partide o amaçla kuruldu. Devlet tecrübesini özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerek terörle mücadele kapsamında gerek Türkiye’nin kararlı duruşunu dünyaya göstermesinde büyük emek sarf etmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeyi doğru bulduk. Seçime de AK Parti listelerinden gireceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...