CHP’nin demokrasi ile imtihanı! İl Başkanlıklarına gönderilen talimat tepki çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP’nin demokrasi ile imtihanı! İl Başkanlıklarına gönderilen talimat tepki çekti

Seçim 2023 Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanlıklarına gönderdiği milletvekili aday adaylarının belirlenmesi konusundaki talimatname tepki çekti. Talimatnameye göre, İl Başkanlıkları milletvekili aday adaylarını sadece önerebilecek, kimin seçilip seçilmeyeceği sandıkla değil merkezin vereceği kararla belirlenecek.

CHP Genel Merkezi’nden parti il merkezlerine gönderilerin talimatname parti içinde tepkiyle karşılandı. Milletvekili aday adaylarının sandıkta belirlenmesi öngören sistem CHP yönetimi tarafından gönderilen talimatla değiştirildi ve adayların seçimle belirlenmesinin önü kapatıldı.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. Cumhurbaşkanının ve 28. dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde partiler çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan, Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, Cumhurbaşkanı kesin adayı listesinde kendilerine yer buldu.

PARTİLERDE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI BELİRLEME TELAŞI

Seçime girecek partilerin milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları sürüyor. Medyatik birçok isminde içerisinde yer aldığı kişiler milletvekili aday adaylığı için kendilerine yakın gördüğü partilere başvuruda bulundu.

CHP’DE MİLLETVEKİLLERİNİ BELİRLEME TALİMATI GÜNDEM OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi, milletvekili adaylarını belirlemede antidemokratik bir karar aldı. CHP il başkanlıklarına gönderilen talimatnamede milletvekili adaylarının seçimlerle belirlenmeyeceği, il başkanlıkların sadece genel merkeze aday önerebilecekleri belirtildi.

Bu talimatnameyle CHP Genel Merkezi, parti içi demokrasiyi hiç sayarak milletvekili adaylarını belirlemedeki tüm yetkiyi tekeline almış oldu.

CHP Genel Merkezi’nden İl Başkanlıklarına gönderilen talimatnamede şu ifadelere yer verildi:

CHP’nin demokrasi ile imtihanı! İl Başkanlıklarına gönderilen talimat tepki çekti

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANLIKLARINA

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine" ilişkin; Milletvekili Adaylarımızın, Tüzüğümüzün 52. maddesi uyarınca, tüm seçim çevrelerinde "Merkez Yoklaması Yöntemi" ile belirlenmesine, Parti Meclisi'nin 12 Mart 2023 tarihli toplantısında karar verilmişti. Bu bağlamda, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yapılacak aday tespitinde, il Örgütlerimizin de görüşlerinin alınması önem taşımaktadır. "Örgütlerimizin görüşlerinin alınması" ifadesinin "Eğilim Yoklaması" şeklinde anlaşılmaması gerekmektedir. Sandık konularak, eğilim yoklaması yapılması şeklinde bir kararımız mevcut olmayıp, bu yönde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır. Listelerin hazırlanmasında, İl Örgütlerimizin görüşlerinin alınmasından maksat, il Örgütlerimizin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilmek suretiyle aday tespiti ve sıralamalarda, Genel Merkezimize yardımcı olacak şekilde kanaat oluşturmasıdır. Bu nedenle, adayların tespitinde, il örgütlerimiz tarafından, sandık kurularak, sandıktan çıkan sonuçlara göre aday saptaması yapılması, kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Bu kapsamda; ilinizden Genel Merkezimize müracaat eden, Milletvekili aday adayı listeleri üzerinde; İlçe Örgütleriniz, Kadın Kollarınız ve Gençlik Kollarınızın da görüşü alınarak, Milletvekili Aday listesinde yer almasını önerdiğiniz kişilerin ad ve soyadı bilgilerinin, en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan SALICI'ya, kapalı bir zarf içerisinde teslim edilmesi hususunda, gereğini ve bilgilerinizi rica ederiz.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...