CHP'de Sadullah Ergin krizi büyüyor: O günlerin hesabını versin

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

CHP listelerinden aday gösterilen DEVA Partili Sadullah Ergin, Millet İttifakı'nı karıştırdı. CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilen Ergin hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı" derken, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ergin'in Meclis'e girmesi ihtimalini "hesap sorma fırsatı" olarak değerlendirdi.

Eski Adalet Bakanlığı Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında 'CHP'nin kalesi' olarak anılan Çankaya'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi sonrası gelen tepkile çığ gibi büyüyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışmaların normal olduğunu söylerken dikkat çeken bir açıklama da CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'tan geldi. 

'HESAP VERME FIRSATI OLACAK'

CHP'li Burhanettin Bulut, TV5 canlı yayınında Ergin ile ilgili, "Ergin Meclis’e geldiğinde o günlerin hesabını versin. Belki de onun için hesap verme fırsatı olacak. Biraz da böyle bakmak lazım. Belki de suç ortaklarını anlatacaktır" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP'Lİ

BALBAY DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ  

Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay da, Sadullah Ergin'e yönelik "FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı!" göndermesi yaptı. Balbay, "Sadullah Ergin’i listede görünce aklımıza ilk Silivri Cezaevinde pinpon oynaması geldi. Hani o, FETÖ’nün en alçak kumpasları kurduğu günlerin Adalet Bakanı! Ergin’i kutluyoruz, iyi oyuncuymuş!" ifadelerini kullanmıştı.

ERGİN CHP'Yİ KORUDU  

DEVA Partisi kontenjanından CHP listelerine dahil olan Ergin, gazeteci Murat Çelik'e yaptığı açıklamada "Ben Millet İttifakı içinde DEVA Partisi'nin adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde DEVA'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu DEVA'nın tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...