CHP’de değişim rüzgarları: Özgür Özel, ‘Üzerimize düşeni yapacağız’ dedi, cumartesiyi işaret etti!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP’de değişim rüzgarları: Özgür Özel, ‘Üzerimize düşeni yapacağız’ dedi, cumartesiyi işaret etti!

Seçim 2023 Haberleri

Hem Meclis hem de cumhurbaşkanlığının kaybedildiği seçim sonuçlarının ardından CHP’de adeta değişim rüzgarları esmeye başladı. İmamoğlu ve Hamzaçebi’nin ardından CHP Grup Başkanvekili Özel de değişim mesajı verdi. Özel, cumartesi gününe işaret etti.

Milyonlarca seçmen 14 gün araya iki kez sandığa gitti. 14 Mayıs’ta Meclis’teki sandalye dağılımı netleşti. Cumhur İttifakı 323 vekil ile TBMM’de sayısal çoğunluğu elde etti.

28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı 2. tur oylamasını da Cumhur İttifakı kazandı. YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre; sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha zaferle çıktı.

CHP'DE 'SEÇİM' MUHASEBESİ

Seçimin yankıları sürerken CHP’de sonuçların muhasebesi yapılıyor. Parti içinde değişim sesleri yükselmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun yakınındaki isimlerden Akif Hamzaçebi’nin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel değişim mesajları verdi.

TBMM’de konuşan Özel, “Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı hiç kimse düşünmesin” şeklinde konuştu.

Özel’in açıklamaları şu şekilde;

"Seçim sonuçları değerlendirilecek. Bu parlamentodan Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olacağı inancıyla ayrılmıştık ama seçim sonuçları bunu yansıtmadı.

“GÖREVE TALİP DEĞİLİM”

Cuma günü yemin törenini yapacağız. Cumartesi günü kapalı grup toplantısında bir araya gelecek, bir grup başkanı 3 grup başkanvekili seçeceğiz. Engin Özkoç milletvekili değil, Engin Altay ve ben grup başkanvekilliği görevine talip değilim. 8 arkadaşımız bu göreve talip oldu. Cumartesi seçimimizi yapacağız.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı hiç kimse düşünmesin. 25,5 milyonun sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bu seçimde Meclis'e taşınan bazı isimler ve partiler üzerinden kadınların çok endişeli olduğunu biliyoruz. Kimse korkmasın. Hiçbir şey olmamış gibi davranmıyoruz. Üzerimize düşenin fazlasını yapacağız.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...