CHP şiddetten yakınıp şiddet uyguluyor: Taşladılar, silah çekip haşladılar...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP şiddetten yakınıp şiddet uyguluyor: Taşladılar, silah çekip haşladılar...

Seçim 2023 Haberleri

CHP’liler Gaziantep’te AK Partililere silah çekti, Bursa’da sıcak çay döküp çocuğu haşladı. AK Parti’nin Adana’da ilçe binasına pompalı tüfekle ateş açıldı. Ankara’da sopa ve taşlarla il binasına saldırıldı. İzmir’de ise otobüs parçalandı.

HABER MERKEZİ - Seçim yaklaştıkça provokasyonlar artarken, Millet İttifakı’nın çifte standardı bir kez daha görüldü. İstanbul’da CHP ve İyi Parti il binaları yakınlarındaki silahla ateş açılmasının hemen sonra AK Parti’yi suçlayan ve “Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı?” diye soran Millet İttifakı bileşenleri, aynı günlerde Adana’da AK Parti Çukurova İlçe Binasına düzenlenen saldırı karşısında çok cılız bir tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingi sırasında yaşanan provokasyon sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bizim taşla sopayla işimiz yok” dedi. Oysa CHP’li isimler aylardır AK Parti’ye yapılan, bazıları kendi teşkilat üyeleri tarafından gerçekleştirilen saldırıları ise görmezden geldi. İşte onlardan bazıları:

>> Geçtiğimiz haftalarda AK Parti’nin İstanbul Bahçelivler’de bulunan Kocasinan ve Kuleli seçim bürolarına silahla ateş açıldı.

>>5 Mayıs’ta bir kişi, eline aldığı sopa ve taşlarlar AK Parti Ankara İl Başkanlığına saldırdı. Saldırgan gözaltına alınırken olayda il binasının camları kırıldı.

>>7 Mayıs’ta ellerinde parti bayrakları bulunan bir grup Yeşil Sol Parti mensubu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Bursa Kent Meydanı’nda yer alan seçim aracında çalışma yapan AK Parti teşkilat üyelerine saldırdı.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA KAYNAR SU

>>Yine Bursa’da yürek yakan bir olay yaşandı. Orhangazi’de CHP Seçim bürosunda görev yapan bir kişi, elinde AK Parti logolu rüzgâr gülüyle gelen 10 yaşındaki Suriye uyruklu Yazan el-Yasin’e kaynar su döktü. Küçük çocuk yaralandı.

>>Mersin’deki saldırıda ise HÜDA-PAR’ın seçim standı hedef alındı. AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA-PAR’ın adayı Faruk Dinç için Akdeniz ilçesinde açılan standa, silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda üç kişi yaralandı.

>> Son saldırı Salı günü Gaziantep’te yaşandı. Şehitkâmil ilçesinde partilerin seçim çalışmalarının yapıldığı alanda AK Partililer ile CHP’liler arasında yaşanan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Şehitkâmil Belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Ersin Atar, belindeki silahı çıkararak havaya ateş etti. Yaşanan kavgada dört AK Partili yaraladı.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...