CHP listelerinde son dakika DEVA değişikliği: Mustafa Yeneroğlu 10. sıradan 6. sıraya çekildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP listelerinde son dakika DEVA değişikliği: Mustafa Yeneroğlu 10. sıradan 6. sıraya çekildi

Seçim 2023 Haberleri

CHP milletvekili aday listelerini YSK'ya sunarken listede yapılan bir değişiklik dikkat çekti. İlk başta İstanbul 3. bölge 10. sıradan gösterilen DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu'nun 6. sıraya çekildiği görüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) parti meclisi toplantısı sonrası milletvekili aday listeleri YSK’ye teslim edildi. Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili çok sayıda adaylar bulunuyor. Bunlarda birisi de DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu'ydu. Yeneroğlu CHP'nin 3. bölge 10. sıradan adayı olarak gösterilmişti.

LİSTEDE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak CHP listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmeden çok kısa bir süre önce Mustafa Yeneroğlu'nun sıralamasının değiştirildiği gözlemlendi. 

Bir dönem AK Parti sıralarında yer alan Mustada Yeneroğlu'nun bölgesinin aynı bırakıldığı sıralamasının ise seçilebileceği 6. sıraya çekildiği görüldü.

Yeneroğlu'nun sırasının çok geride kaldığını düşünen DEVA Partisi yönetiminin değişiklik için devreye girdiği anlaşılıyor.

YSK'DA PUSULA KURASI

Yüksek Seçim Kurulu'nda, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Kura çekimi öncesi açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Seçilme yeterliliğine sahip siyasi partiler belirlenmiş ve 36 siyasi partinin seçime katılabileceği tespi etilmiştir. Emek Partisi, Hür Dava Partisi seçimlere katılmayacağını bildirmiştir. Demokratik Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi de kura çekimine katılmayacaklarını birleşik oy pusulasıda yer almayacaklarını belirtmişlerdir.  Seçilme yeterliliğine sahip siyasi partiler belirlenmiş ve 36 siyasi partinin seçime katılabileceği tespit edilmiştir." dedi. 

PARTİ VE İTTİFAKLARIN PUSULADAKİ YERİ

Yener'in açıklamalarının ardından kura çekilime geçildi. Kura çekiminde Cumhur İttifakı'na pusulada 8. sıra çıktı. Millet İttifakı'na 18 sıra çıkarken Ata İttifakı'na 9. sıra denk geldi.

Oy pusulasındaki tüm sıralama şöyle;

- Cumhur İttifakı: 8

MHP: 4

AK Parti: 2

Yeniden Refah Partisi: 3

BBP: 1

Bağımsız Türkiye Partisi: 20

Anavatan Partisi: 12

Türkiye Değişim Partisi: 2

Vatan Partisi: 16

Milli Yol Partisi: 15

Halkın Kurtuluş Partisi: 14

- ATA İttifakı: 19

Zafer Partisi: 2

Adalet Partisi: 1

Yeni Türkiye Partisi: 1

Genç Parti: 6

Yenilik Partisi: 13

Büyük Türkiye Partisi: 10

Millet Partisi: 3

- Millet İttifakı: 18

İYİ Parti: 5

Gelecek Partisi: 1

DEVA Partisi: 3

CHP: 4

SP: 2

DP: 6

Memleket Partisi: 7

- Emek ve Özgürlük ittifakı: 9

Yeşil Sol Partisi: 1

Türkiye İşçi Partisi:

PARTİLERİN İTTİFAKLARI İÇERİSİNDEKİ SIRALAMASI

ATA İTTİFAKI: 1. sıra: Zafer Partisi, 2. sıra: Ülkem Partisi

CUMHUR İTTİFAKI: 1. sıra: Büyük Birlik Partisi, 2. sıra: Adalet ve Kalkınma Partisi, 3. sıra: Yeniden Refah Partisi, 4. sıra: Milliyetçi Hareket Partisi

MİLLET İTTİFAKI: 1. Sıra: Gelecek Partisi, 2. Sıra: Demokrat Parti, 3. Sıra: Demokrasi ve Atılım Partisi, 4. Sıra: Cumhuriyet Halk Partisi, 5. Sıra: İYİ Parti, 6. Sıra: Saadet Partisi

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...