Bülent Arınç’tan Babacan ve Davutoğlu’na ‘Ben yaptım’ göndermesi: Yüzde 1 bile alamıyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bülent Arınç’tan Babacan ve Davutoğlu’na ‘Ben yaptım’ göndermesi: Yüzde 1 bile alamıyorlar

Seçim 2023 Haberleri

Muhalefet saflarına geçen DEVA lideri Babacan ve Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’na yüklenen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, iki ismin AK Parti dönemindeki başarıları kendilerine aitmiş gibi göstermesine bir kez daha tepki gösterdi. Arınç, ‘Ben yaptım diyenler şimdi yüzde 1’i bile bulamıyorlar’ dedi. Arınç, hedeflerini de açıkladı.

Seçimler için artık son viraja girildi. Siyaset arenası şiddetli tartışmalara sahne olurken sık sık karşılıklı göndermelere de şahitlik ediliyor.

Milyonlarca seçmen heyecanla 14 Mayıs’ı beklerken siyasetçiler seçim yaklaştıkça programlarını sıklaştırdı.

Bu doğrultuda bir dönem partisine eleştirileri gündemden düşmeyen Eski Türkiye Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da, kampanya döneminde AK Parti’nin seçim çalışmalarına katılıyor.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı haberine Bir dönem Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği de yapan Arınç, bugün kentte yapılan bir programda yer aldı.

BABACAN VE DAVUTOĞLU’NA ‘BEN YAPTIM’ GÖNDERMESİ

Arınç burada AK Parti hükümetlerinde üst düzey görevler almış DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yüklendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Millet İttifakı’nın iki ortağını AK Parti döneminin başarılarını kendilerine aitmiş gibi göstermesine btepki gösterdi.

“DOĞRU DEĞİL”

İki ismin o dönemdeki Bakanları Kurulu’nda alınan kararları uyguladıklarını ve ‘Ben yaptım’ demelerinin yanlış olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu;

Bunu diyen arkadaşlarımın şahıslarına büyük saygım var ama hükumetin kararını kendi faaliyetleriymiş gibi bahsetmeleri doğru değildir.

‘GÖREVDEN AYRILMAYIN’ DEDİM”

Tepkisini sürdüren Arınç, “"Ben yaptım diyen arkadaşlar şimdi yüzde 1'i bile bulamıyor. Ben kendilerine de söyledim, 'Gövdeden ayrılmayın' dedim." ifadelerini kullandı.

Arınç konuyla ilgili sözlerini şöyle tamamladı;

Bu gövdeden ayrılırsanız ben geçmişte var olan bir parti hatırlamıyorum. Ben muhalif değilim. Muhalif olmam için karşıya çıkıp mücadele etmem lazım. Ben böyle bir şey yapamam. İnsan kendi evini yıkmak için çalışır mı? Bu AK Parti’yi ben kurdum kardeşim, burası benim evim. ‘İyi ama kendi evinde sana kiracı muamelesi yapıyorlar’ ben partimden memnunum.

"PARTİ İÇİNDE KALIP ELEŞTRİ HAKKINI KULLANAN BİRİSİYİM"

Kendini bilmez densizlerle uğraşacak halim yok. Ben onlarla tek başıma mücadele etmesini bilirim dedim ve bugünlere geldim. Ayrı parti kuralım, ayrı mücadele edelim. Böyle bir şey olamaz. Ben parti içinde kalıp eleştiri hakkını kullanan birisiyim”

Bülent Arınç’tan Babacan ve Davutoğlu’na ‘Ben yaptım’ göndermesi: Yüzde 1 bile alamıyorlar

"CUMHURBAŞKANIMIZ GÜÇLÜ BİR LİDERDİR"

Cumhurbaşkanı adaylarını kıyaslayan Arınç, “Bizim liderimiz güçlü bir liderdir. Bir lider portresi çizilse ondan başka lider portresine giren olmaz. Düşündüğünü yapıyor ve etrafındakilere de yaptırıyor ve takip ediyor. Bu liderliği mevcut adaylar içinde bir tek bizim cumhurbaşkanı adayımız ortaya koyuyor. Bu düşündüğünü yapıyor. Diğer iki tanesi yüzde 1, yüzde 3 arasında görüldüğü için onları bir kenara koyuyorum ama Sayın Kılıçdaroğlu için şunu söylemeliyim: Bizim liderimiz kadar hemen karar verebilecek,  kararını uygulayabilecek, doğru karara varabilecek bir durumda mı? Maalesef değil." dedi.

"PKK'NIN EN BÜYÜK DÜŞMANI HÜDAPARLILARDIR"

Cumhur İttifakı içinde yer alan HÜDA-Par ile ilgili tartışmalara değinen Arınç, “PKK’nın en büyük düşmanı HÜDA-PAR’lılardır. Hizbullahçılarla eş tutmak vicdansızlıktır bu doğru bir şey değil. Ben olayların içini biliyorum. Bunlar aklı başında insanlardır. Aslında Hizbullah Ortadoğu’da bir siyasi partidir. Lübnan’da, Irak’ta İran’da bunların karşılıkları vardır ama HÜDA-PAR Hür Dava Partisidir. Hizbullah’ın bir siyasi kolu değildir bildiğim kadarıyla. Yanlışım varsa Yargıtayımızın sayın başsavcısı bu konuşanlara küçük bir cevap verin deme hakkım olabilir.” şeklinde konuştu.

MANİSA HEDEFİNİ AÇIKLADI

Arınç, konuşmasını “Manisa'da 10 milletvekili seçiliyor ve bunun 6'sı AK Partili. Yeni dönemde daha fazlasını hedefliyoruz.” sözleriyle tamamladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...