BBP lideri Destici'den İnce ve Oğan seçmenine açık çağrı: Ülkemize yük getirir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BBP lideri Destici'den İnce ve Oğan seçmenine açık çağrı: Ülkemize yük getirir

Seçim 2023 Haberleri

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen AK Parti Büyük İstanbul Mitingi'ni 'Zaferin ayak sesleri' olarak nitelendirdi. 14 Mayıs'ın önemine vurgu yapan Destici, Oğan ve İnce'ye oy verecek olan seçmenlere de seslendi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi isimler çalışmalara devam ediyor. Sahaya inerek vatandaşlarla buluşan isimler, diğer yandan da televizyon programlarıyla halka sesleniyor. Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi'nin genel başkanı Mustafa Destici, seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te yayınlanan programa katılan Destici, 14 Mayıs'a değindi, Erzurum'da düzenlenen Ekrem İmamoğlu mitinginde yaşanan provokatif saldırıya değindi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"14 Mayıs’ta ülkemiz iki seçimi birden yaşayacak. 4 Cumhurbaşkanı adayı var. Birisi bizim adayımız. Mevcut Cumhurbaşkanımız Erdoğan. Biz bütün gücümüzle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1. turda seçilmesi için gayret gösteriyoruz.

"CAHİL SİYASETÇİ"

Tabii 3 aday daha var. Bir aday 7’li masanın adayı Kılıçdaroğlu. Ülkeyi tamamen bölmeyi vaat ediyor. Sakık’ın açıklamalarında duyduk ki “terörist başının heykelini dikeceğiz” diyen “bütün teröristleri serbest bırakacağız” diyen, “LGBT’lilerin önünü açacağız” diyen Kılıçdaroğlu var.

Duran Kalkan’ın, Selahattin Demirtaş’ın, Karayılan’ın desteklediği birine oy verebilir mi? Eğer onunla birlikte yürüyorsa sen özde değil sözde çakma milliyetçisin. Türk siyaseti ilk defa cahil bir siyasetçiyle karşı karşıya. Biz onların seviyesine inmeyeceğiz ama gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz.

OĞAN VE İNCE'YE OY VERECEKLERE ÇAĞRI

Diğer 2 aday daha var. Bu arkadaşlara baktığımız zaman oy oranları düşük çıkıyor. Bu arkadaşlara oy verecek milliyetçi, ülkücü arkadaşlara çağrımdır: Bu oylar yüzünden Cumhurbaşkanımız seçilemez, seçim 2. tura kalırsa ülkemize yük getirecektir.

BBP lideri Destici'den İnce ve Oğan seçmenine açık çağrı: Ülkemize yük getirir

BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ

Gerçekten miting muhteşemdi. Cumhur İttifakımızın diğer liderleriyle birlikte biz de mitingdeydik. Daha önce başka mitinglere de katıldım ama bu farklıydı. Burada 2 milyona yakın insan vardı. Zaferin ayak sesleri... Sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ses getirdi. Terör örgütleriyle kol kola giren siyasetçilere ve etrafındaki 7’li masaya, kalplerine ve yüreklerine bir korku düşürdü.

Niye PKK/HDP açıktan Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyor? Çünkü onlar özerklik getiriyor, Kılıçdaroğlu da “ben getireceğim” diyor. Daha da ileri gidiyorlar, “İmralı’nın kapısını kıra kıra Öcalan’ı dışarı çıkaracağız” diyorlar.

Unuttukları bir şey var; bu necip Türk milleti. Ülkesini böldürmez, federasyonluk hayali kuranların da hayallerini suya düşürür. Öcalan’ı çıkacağız diyenler, 14 Mayıs sonrası kaçacak yer arayacaklar. Kimse bu ümitlere kapılmasın. Türkiye, Türk milleti sahipsiz değildir. Sandıkta da bunun tecelli edeceğini göreceğiz.

ERZURUM'DAKİ MİTİNG GERİLİMİ

Biz ilkesel olarak şiddet kimden gelirse gelsin tasfiye etmeyiz. Bu olayda bir provokasyon var. Üstelik Cumhurbaşkanımızın Büyük İstanbul Mitingi'nin olduğu günü gölgelemek için yapılmıştır. Terör örgütleri var ve bunlar kışkırtılıyor. Valiliğin belirlediği miting alanları var ve siz orada miting yapmayıp şehrin göbeğine gidiyorsunuz. Orada da PKK kitlesi var.

Erzurum Nene Hatun’ların şehridir, bir kahramanlık örneğidir. Size Dadaşlar meydanı boş bırakır mı? PKK ve işbirlikçilerine meydanı boş bırakmaz. Orada Vali Beyi, diğer yetkilileri suçlamak bence yanlıştır, İmamoğlu dönüp kendisine bakacaktır. Sen devlet adamısın Valilik sana nereyi göstermişse gidip orada miting yapacaksın. Kaybettiklerini anladılar, provokasyon yapıyorlar.

Ben vatandaşlarıma diyorum ki bu provokatörlerin provokasyonlarına gelmeyin. Kaybettiklerini anladıkları için böyle yapıyorlar. Hırslarından ne yapacaklarını şaşırdılar."

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...