BBP Lideri Destici, TGRT Haber'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı! Kılıçdaroğlu'na 'aleviyim', HDP ve Sierra Nevada tepkisi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

BBP Lideri Destici, TGRT Haber'de seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Destici, partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun 'Aleviyim' çıkışına ve ABD'li Sierra Nevada şirketiyle çalışacağına söylemesine tepki gösteren Destici, CHP Liderinin HDP ile ilişkilerine dikkat çekti.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere gidiyor. Seçime artık sayılı günler kalırken TGRT Haber seçim gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda bugün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber'in konuğu oldu. Destici, TGRT Haber'in Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in seçimle ilgili sorularına dikkat çeken cevaplar verdi. 

PARTİSİNİN VE ERDOĞAN'IN OY ORANINI AÇIKLADI

Partisinin oy oranını açıklayan Destici, "BBP'ye yüzde 5-10 oy bekliyorum." dedi. Destici, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'ın oy oranını için ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 48 - 49 bandında. Her geçen gün artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyunun seçime doğru yüzde 51'le kazanacağını düşünüyorum." dedi. 

"KILIÇDAROĞLU BÖLÜCÜLÜK VE MEZHEPÇİLİK YAPIYOR"

BBP Lideri Destici, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde çektiği videolarda yaptığı 'aleviyim' çıkışını değerlendiren Destici, "Bölücülük ve mezheplikçilik yapıyor. Milleti karşı karşıya getirmek için emparlasitlerin kullandığı 2-3 argümanı kullanıyor." dedi.

SİERRA NEVADA TEPKİSİ

Destici, seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı'na yapacağı uzay ve havalılık projesi için ABD'li Sierra Nevada şirketiyle çalışacağını söylemesi hakkında da Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. 

Destici, Bakan Soylu'nun 14 Mayıs sözleri, HÜDA-PAR ile ilgili tartışmalara ve muhalefetin SİHA ile ilgili rahatsızlıkları gibi birçok konu başlığına değindi. 

Destici'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

1 Mayıs'ta tüm işçilerimizin bayramını kutluyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte işçilerimiz için çok önemli kazanımlar oldu. Bunlardan birisi de 5 milyondan fazla insanımız EYT'yi kazandı. Bunları kim hak kaybına uğratmıştı. 

 97-99 arası SGK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu SGK'yı batırdı. Ondan sonra devlet şu kadar prim ve yaş sınırı getirildi. Bundan dolayı da hak kaybı oldu. Bizde BBP olarak hak taleplerini dile getirdik.

Türkiye son 3 yılda toplumsal olarak bizi etkiledi. Pandemi herkesi etkiledi. Türkiye diğer ülkelere göre sağlık hizmeti ile vatandaşlarına sahip çıktı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Türkiye bir anda arabulucu görevine geldi. Savaş genişlememizse ve insani yardımlar konusunda da adımlar atılmışsa bu Türkiye sayesinde oldu. 

"MUHALEFET DEPREM BÖLGESİNDEN ÇEKİLDİ"

Deprem bölgesi günden güne daha iyi gidiyor. Depremin yaraları hızla sarılıyor. Devlet orada. Cumhur İttifakı karşısında muhalefet depremi kendi siyasetleri için kullanmaya başladı. Biz sürekli ordayız ama onlar çekildi. Vatandaşlar da gördü ki devlet bize sahip çıkıyor diyor. Depremzedelerimizin bir çoğuna iş imkanına sağlandı. Deprem bölgesinde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önde çıkacak göreceksiniz.

"5-10 ARASI OY BEKLİYORUM"

Birinci turda bu iş bitecek. Meclis'te Cumhur İttifakı 360'ı geçebilir. 81 ilde seçime gidiyoruz. Birinci sandıkta Cumhurbaşkanımıza oy istiyoruz. İkinci sandıkta da partimize oy istiyoruz. İki büyük çalışma yaptık. BBP'ye 30 yılda bir kere de olsa oy vermiş yüzde 9.6 oy var. Bizim ilk hedefimiz tekrar bunları almak. Bunların yarısını bile alsak bu bize büyük bir zafer getirmiş olur. Ben 5 ila 10 arası oy bekliyorum. Ama asla 3'ün altında beklemiyoruz. 20 milletvekili de çıkaracağımıza inanıyorum. 

"KILIÇDAROĞLU MİLLİ GÜVENLİĞE TEHDİT"

Kemal Kılıçdaroğlu zor bir rakip değil ama tehlikeli bir rakip. Milli güvenlik bakımından zor. PKK ile kol kola yürüyor. Avrupa ile kol kola yürüyor. İngiltere'de mafyalar ile kol kola yürüyor.  CHP, ABD ile ortaklık yapacağını söylüyor. Kılıçdaroğlu milli güvenliğe tehdit. Bölücülük ve mezheplik yapıyor. Milleti karşı karşıya getirmek için emparlasitlerin kullandığı 2-3 argümanı kullanıyor. Türkiye içerisinde etnik bir çatışma çıkartmak, kamplaşmak, ayrışmak. Ve Kemal Kılıçdaroğlu bizi kast ederek devleti kast ediyor. 

Bizim terörist ilan ettiklerimiz kim? Devlete silah doğrultanlardır. HDP PKK'nın sözcülüğü yapıyor. 

HÜDAPAR AÇIKLAMASI

HÜDA-PAR Cumhur İttifakı'nın içinde değil. İttifakın iki şekli var. Bir ambleminiz ile yer alıyorsunuz. Diğeri de bir partinin listesinde giriyorsunuz. Biz 2018'de bu şekilde yaptık. HÜDA-PAR hiçbir şekilde ittifak içerisinde değil. Bir önceki seçimde de aday çıkarmayıp desteklediler. Ama o zaman gündeme gelmedi. Muharrem İnce aday olurken HDP aday çıkardı ama Kılıçdaroğlu aday iken çıkarmıyorlar. Çünkü kendilerinden görüyorlar ve istediklerini yaptırabileceklerine inanıyorlar.  Kılıçdaroğlu'nu destekliyorlar çünlü pazarlık yaptılar. HDP, Kılıçdaroğlu'ndan söz aldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OY ORANI NE?

Adayımız Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyu yüzde 48 - 49 bandında. Her geçen gün artıyor.  Cumhurbaşkanımızın yüzde 51 ile seçimi alacağına inanıyorum. Sahada da bunu görüyorum. Kılıçdaroğlu 41-42 üzerinde gözüküyor.

"BAKAN SOYLU CUMHURİYET TARİHİNİN EN BAŞARILI İÇİŞLERİ BAKANI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun döneminde terörle mücadelede büyük kazanımlar yaşandı. Soylu Cumhuriyet tarihinin en başarılı içişleri bakanı. Tam bağımsız bir politik yürüten birisi. Biden daha önce ne dedi; "Türkiye'deki dostlarımız ile iş birliği yapacağız" ifadelerini kullandı. Bu iş birliği çok açık gözüküyor. Tekrar Cumhur İttifakı kazanırsa ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör devlet kurma hayali yok olacak.  Aynı şekilde Doğu Akdeniz'deki varlığımız, Ege ve Azerbaycan aynı durumda. 

"MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA SAVUNMA PROJELERİ SEKTEYE UĞRAR"

Bazı projeler bitti bazıları da 2028 yılında bitecek. İHA ve SİHA konusunda biz daha önce ABD ve İsrail'den terörle mücadele konusunda bir İHA alamıyorduk. Verdiklerin de bir ay gibi süreyle veriyor ve sağlıklı veri alamıyorduk. Bayraktar bir lira devletten kredi kullanmadılar. Seçimi Millet İttifakı kazanırsa savunma projeleri sekteye uğrar. Başka ülkeler milyonlar teklif etti. Ama kabul etmediler. Bunu görmek lazım ya. Bunlara niye iftira atıyorsanız belge varsa tamam yoksa konuşmayın.

"3'TE 1'LİK BÖLÜM ESER SİYASETİNE BAKAR"

Vatandaşlarımızın 3'te 2'si ideolojik. Bunlar değişmez. Gereği eser siyasetine bakıyor bir kısım da o anki duruma göre hareket ediyor. Şimdi bunlar da onu görmeye başladı. Yani yaparsa Cumhur İttifakı yapacaklarını gördüler. Bizden dışarıda destek olmaz. 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...