Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na terör tepkisi: PKK'nın enkazını taşıtmaya çalışıyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde FETÖ'cülerin devlete yeniden geleceğini, Öcalan ile Demirtaş'ın serbest kalacağını söyledi. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun Mehmetçiği sınır ötesinden çekerek terör devleti kurulmasına yardımcı olacağını da dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun Van mitinginde atılan sloganları da hatırlatan Soylu, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne PKK'nın enkazını taşıtmaya çalışıyorlar” diye tepki gösterdi.

 AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim çalışmalarını sürdürüyor. Her gün halkla bir araya gelen Bakan Soylu, bu defa Şişli Kurtuluş'ta vatandaşlara hitap etti. Soylu, konuşmasında yine Millet İttifak'ının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN MİTİNGİNDE ÖCALAN SLOGANLARI ATILDI"

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde sınır ötesi terör operasyonlarına son vereceğini savundu. Mehmetçiğin oradan çekilmesi durumunda terör devletinin kurulmasına uygun bir ortam oluşacağını aktardı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Van'da düzenlediği mitingde "Kana kan, dişe diş, Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldığın hatırlatan Soylu "Mitingde 11 bin kişi vardı, 10 bini bu şekilde bağırdı. HDP'nin resmi bir adayı var mı? Kimi destekliyorlar, Kılıçdaroğlu'nu değil mi? Türkiye ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya. Biz PKK'yı enkaz haline getirdik. Şimdi CHP'ye PKK'nın enkazı taşıtılmaya çalışılıyor. Bu enkazın altında kalırsınız. Kılıçdaroğlu ile FETÖ'cüler iş başına gelecek. Hainler 15 Temmuz'da başaramadı ama Kılıçdaroğlu 'Ben onları devlete yeniden getireceğim diyor'" ifadelerini kullandı.

"BİZE OY VERİRSENİZ AMERİKA'YI YENECEĞİZ"

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde Abdullah Öcalan ile Selahattin Demirtaş'ın serbest kalacağını da dile getirerek "Hakkari'nin biraz ötesinde Irak'ın kuzeyinde Hakurk, Hatay'ın hemen yanında da Afrin var. Orası 1.200 kilometreyi aşan bir bölge... Burada terör devleti kurmak istediler ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buna izin vermedi. Pençe Kilit, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Barış Kalkanı operasyonlarını yaptık. Terör örgütlerini İdlib’ten de Cerablus’tan da sürdük. Bay bay Kemal Mehmetçiği oradan çekeceğini söylüyor. Askerimizi çekerseniz orada bir terör devleti kurulur. Bu terör devletinin patronu Amerika olur. Esirleri serbest bırakacaklarını belirtiyorlar. Esir kim? Apo ile Selo. Kim bırakacak? Bay bay Kemal. Yani bu milletin kanına girenler, çocuklarını öldürenler, Diyarbakır annelerinin çocuklarını dağa kaçıranlar, bu ülkeye füze atanlar özgür olacak. Şu anda Türkiye sınırları içinde 85 terörist kaldı. Bunları, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 29 Ekim’de dağlardan temizleyeceğiz. Bu millet bize yetki verirse ne Suriye’de ne Irak’ta hem Amerika’yı hem terör örgütlerini yeneceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...