'Ortak liste' tartışmasında topu CHP'ye attı... Ali Babacan'dan dikkat çeken vurgu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Ortak liste' tartışmasında topu CHP'ye attı... Ali Babacan'dan dikkat çeken vurgu

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı ortaklarından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak listeyle seçime girme teklifinin CHP'den geldiğini açıkladı. Babacan, ortak liste için her iki tarafında fedakarlıkta bulunduğunu iddia ederek, "Siyasi kimlik olarak fedakarlık evet, CHP için fedakarlık. Niye? Çünkü kendi partilileri listeden çıkıyor. Deva, Gelecek, Saadet giriyor. Bizim için de fedakarlık çünkü seçim pusulasına baktığımızda Deva Partisi logosu olmayacak" ifadelerini kullandı.

Deva Partisi'nin CHP listelerinden seçime girme kararını değerlendiren parti başkanı Ali Babacan ortak listeyle seçime girme teklifinin CHP'den geldiğini ifade ederek aday gösterdikleri 26 adayın seçildiği taktirde Deva Partisi'nin milletvekili olacağını söyledi.

CHP'LİLER ORTAK LİSTEYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Deva Partisi'nin CHP listelerinden seçime girmesi özellikle CHP kanadından büyük tepki çekmişti. Deva Partililerin, vekil seçilme ihtimali yüksek olan bölgelerden aday gösterilmesi CHP'liler tarafından büyük tepki toplamış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu tercihinden dolayı hedef alınmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,"21 şehirde 26 adayımız var. Deva Partili olarak seçime giriyorlar. Ama CHP'nin listesinden seçime giriyorlar. Bu arkadaşlar seçildikleri gün Deva milletvekili olacaklar." açıklamasında bulundu.

"FEDAKARLIK YAPTIK"

Siyasi kimlik olarak fedakarlıkta bulunduklarını iddia eden Babacan, "Siyasi kimlik olarak fedakarlık evet, CHP için fedakarlık. Niye? Çünkü kendi partilileri listeden çıkıyor. Deva, Gelecek, Saadet  giriyor. Bizim için de fedakarlık çünkü seçim pusulasına baktığımızda Deva Partisi logosu olmayacak" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...