'Ayasofya' şarkısının söz ve müziğini yapan Yücel Arzen AK Parti listesinden aday

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Ayasofya' şarkısının söz ve müziğini yapan Yücel Arzen AK Parti listesinden aday

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti 28. dönem milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti. Listede dikkat çeken isimler yer aldı.  'Ayasofya' isimli eserin söz ve müziğini yapan Yücel Arzen AK Parti listesinde aday gösterildi. 

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 35 gün kalan seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim işliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son şeklini verdiği AK Parti’de aday listesi netleşti.

'Ayasofya' isimli eserin söz ve müziğini yapan Yücel Arzen AK Parti listesinde İstanbul 3. Bölgeden aday gösterildi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasının ardından söz ve müziği Yücel Arzen’e ait 'Ayasofya' isimli eser Kırgızca, Boşnakça, Arnavutça, Azerice, Kürtçe, Svahili, Arapça, Bengalce ve en son Türkçe olarak sanatçılar tarafından seslendirilmişti.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, klibi sosyal medya hesabından “Ayasofya...Rüzgarlar essin kubbende hürriyetin. Ta ezelden sen bizimsin, biz de senin...” ifadeleri ile paylaşmıştı.

YÜCEL ARZEN KİMDİR?

Yüzel Arzen müzisyen ve piyanisttir. Bugüne kadar birçok ünlü isimler çalışan Arzen, sekiz yıl boyunca Onur Akın ve İbrahim Sadri 'ye piyano ve bağlama çalmıştır. Yücel Arzen’in çalıştığı isimler arasında Haluk Levent, Bülent Ersoy, Funda Arar da bulunuyor.
Yücel Arzen’in Kimseler Bilmez, Erzurum, Mehmet Akif, Bir On Şarkı gibi albümleri de bulunmaktadır.
2008 yılında Devrim Gürenç ile birlikte çıkardığı ‘Bir Aşk On Şarkı’ adlı albümde Yarim Yarim, İki Alyans ve Yalancı Bahar eserleri bulunuyor.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...