Akşener'den Babacan’ı kızdıracak açıklama! Ekonominin başına geçecek isim belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Seçime 22 gün kala partiler mitinglerine hız kesmeden devam ediyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kırıkkale mitinginde kazanma ihtimallerine karşı ekonominin başına geçecek ismi açıkladı. Seçimin kazanılması ihtimalinde Babacan'ın ekibinden bir ismin geçmesi beklenirken Akşener, Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ın elini kaldırarak "İnşallah ekonomimizi yönetecek" ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kırıkkale mitinginde yaptığı konuşmada DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı kızdıracak bir açıklama geldi. 14 Mayıs'ta seçimin kazanılması ihtimalinde ekonominin başına geçecek ismi açıkladı. 

TGRT Haber’de yer alan habere göre, Meral Akşener, konuşması esnasında yanında bulunan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz için "İnşallah ekonomimizi yönetecek" dedi. Akşener'in bu konuşması sonrasında seçimi Millet İttifakı'nın kazanması dahilinde Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı olacağı öne sürüldü.  
Yılmaz'ın Amerika'da okuduğunu ve ülkede uzun yıllar bulunduğunu belirten Akşener, buna rağmen ABD vatandaşlığı almadığını söyledi. 

Akşener'den Babacan’ı kızdıracak açıklama! Ekonominin başına geçecek isim belli oldu

BABACAN'I KIZDIRACAK AÇIKLAMA 

Akşener, Millet İttifakı kabinesinde ekonominin başına geçecek ismi açıklarken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın veya kadrolarında bulunan isimlerden birinin ekonomiden sorumlu olacağı iddia edilmişti. Bu isimler arasında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı'nın da olduğu konuşuluyordu. 

KILIÇDAROĞLU DA İKİ İSMİ İŞARET ETTİ 

11 Mayıs tarihinde Çanakkale'de düzenlenen mitingde konuşma yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Unutmayın! Balıkesir’in ve Çanakkale’nin birer bakanı olacak" diyerek, Ahmet Akın ve Muharrem Erkek'i işaret etmişti. 
Kulislerde konuşulanlara göre, seçimi Millet İttifakı'nın kazanması halinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Enerji Bakanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in ise Adalet Bakanı olması bekleniyor.   

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...