AK Partili Kurtulmuş açıkladı: Seçime 18 gün kala Cumhur İttifakı'nın son oy oranı ne?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Kurtulmuş açıkladı: Seçime 18 gün kala Cumhur İttifakı'nın son oy oranı ne?

Seçim 2023 Haberleri

Gazetecilerle buluşan AK Partili Kurtulmuş, seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın, Milllet İttifakı karşısındaki oy farkını açıkladı.

Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilerle buluştu. Burada konuşan Kurtulmuş, AK Parti'nin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin sahadaki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.  Kurtulmuş ayrıca Cumhur İttifakı'nın aldığı oyla ilgili açıklama yaptı. 

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Kurtulmuş, Türkiye'nin dünyada hatırı sayılır üreticisi olduğu İHA/SİHA'larla ilgili 'teneke' söylemlerine tepki gösterdi. Kurtulmuş, "TEKNOFEST'e davet ediyorum, gelsinler özür dilesinler" şeklinde konuştu. 

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASETE TEPKİ

"Türkiye kimlik siyasetinden çok çekti. Biz 12 Eylül öncesinde sağ sol diye bölündüğünü dün gibi hatırlıyoruz. Kimlik siyaseti soğuk savaş dönemine ait bir siyasettir. Kimlik siyasetinin yeniden filizlendiğini görüyoruz. Bölgesel savaşlar ile ortaya çıkan fay hatları ve ırkçılığın uç verdiğini dünyada görüyoruz. Türkiye’de de bu söylemin ortaya çıktığını görüyoruz. Fay hatlarını tetikleyecek söylemden vazgeçmeye çağırıyoruz.

Osmanlı’yı benzer şekilde bölen kimlik siyasetinin filizlendiğini görüyoruz. Biz kimliklerimizin üzerinden siyaset yapamayız. Ben aleviyim ben sünniyim diye siyaset yapamayız. İçinde bulunduğumuz çağının riskleri nedeniyle bundan vazgeçmeye çağırıyorum. 

"FARK 15 PUAN"

Anketlerde 15 puan fark var. Cumhur İttifakı da açık ara önde. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki kavgalar malum... Güçlerin çatışması Türkiye'te çok şey kaybettirdi. Bu yüzden bu sisteme geçildi. 

"ONLARIN TEK ORTAK NOKTASI: ERDOĞAN GİTMELİDİR"

7 farklı unsurun bir araya gelmesi ortak bir paydada buluşmasıyla mümkün olur. Sınır ötesi operasyonlarda ayrıldıkları ortadadır. Libya teskeresinde CHP hayır, İYİ Parti evet demiştir. Onların tek ortak noktası: 'Erdoğan gitmelidir. Keşke başka ortak noktaları da olsa. Siyaseten bir anlam ifade etmez.

IMF ile bir daha asla anlaşma yapılmayacaktır. IMF sadece bir borç meselesi değildir. Şimdi IMF ile anlaşacağız diyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...