AK Partili Bülent Turan: Cumhurbaşkanı’mız ilk turda kazanır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Bülent Turan: Cumhurbaşkanı’mız ilk turda kazanır

Seçim 2023 Haberleri

Seçimlere kısa bir süre kala gündemi değerlendiren AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Türkiye şimdiye kadar ikinci turu görmedi" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Cumhur İttifakı’nın seçim çalışmalarını ve Millet İttifakı’nın söylemlerini bir grup gazeteciye değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda kazanacağını söyleyen Turan, “Türkiye şimdiye kadar ikinci turu yaşamadı. İlk turda Cumhur İttifakı’nın zafere gideceğini düşünüyorum. Tabi milletimizin kanaati” dedi. Seçimin ikinci tura kalması halinde söylediği söylemlerinin çarpıtıldığını açıklayan Turan, “Seçim olsun veya olmasın, terörle bağı olmayan herkesle görüşürüz. İsteriz ki HDP de, terörle ilişkisine son versin. Kandil ile bağını koparsın, sivil bir parti olsun” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU, PARLAMENTER SİSTEMİN ADINI BİLE ANMIYOR”

Millet İttifakı’nın en önemli parametresi olan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” vaadinden vazgeçtiğine dikkat çeken Turan, “Aylardır parlamenter sistem demiyorlar. Bu konuyu niye unuttular? Bence Kılıçdaroğlu mevcut sistemi sevdi. Parlamenter sistemin adını bile anmıyor” açıklamasında bulundu.

"HALK BİZİ SEÇERKEN İYİ, SEÇMEZSE KÖTÜ DİYE BİR AHLAKIMIZ YOK"

Muhalefetin seçime yönelik manipülasyon iddialarına cevap veren Grup Başkanvekili Turan, şunları söyledi: “Türkiye demokrasi geleneğine sahip, seçimleri şeffaf yürüten, tüm siyasi partilerin açıktan takip ettiği bir yönetimi benimsiyor. Bu manipülasyonların yapılma ihtimali olmadığı gibi bunu en iyi bilen de partinin kendisidir. Halk bizi seçerken iyi, seçmezse kötü, diye bir ahlakımız yok.”

"BİZ BALKONDAN KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

HDP’nin CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu resmi olarak desteklediğini açıklamasına ilişkin görüşlerini paylaşan Turan, “HDP’nin terörle bağını kesmesini savundum. CHP ve HDP’nin flörtleri yeni bir şey değil. HDP’nin dersini 14 Mayıs akşamı milletimiz verecektir. ‘MHP’den daha milliyetçi olacağım’ diyen İYİ Parti’lilerin bunları görmezden gelmesine anlam çıkaramıyorum. Onlar böyle yapmaya devam etsinler biz balkonda konuşmaya devam edeceğiz. Beyaz gömlek giyerek beyaz olunmaz” dedi.

“O UÇAKLARDAN TERÖRİSTLERİN BAŞINA BOMBALAR YAĞACAK”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “MMU Kaan’dan bombalar yağacak” sözlerini de değerlendiren Turan, şöyle konuştu: “Teröristlerin başına o uçaklardan bombalar yağacak. O yüzden doğru söylemiş. Türkiye, dünyada caydırıcı güç olmak istiyor. Bu nedenle, ordusuna ilişkin alt yapısını güçlendirip ‘ben de varım’ diyor.”

Bu video da ilgiizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...