AK Parti'de sandık eğitimi bugün bitiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti'de sandık eğitimi bugün bitiyor

Seçim 2023 Haberleri

14 Mayıs'ta sandık başında görev alacak olan AK Parti müşahitlerinin sıkı eğitimi bugün sona eriyor. Müşahitlere özel tanıtım kartı hazırlandı, eğitimlerde sayım döküm çizelgeleri, seçim mevzuatı ve itiraz yöntemleri anlatıldı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti, pazar günü yapılacak seçimlerde görev alacak müşahitleri sıkı bir eğitimden geçirdi. Seçim günü sandık ve seçmen listelerinin güvenliği için sandıkta görev alacak kişilere iki tur eğitim veren AK Parti, eğitimlerde sayım döküm çizelgeleri, seçim mevzuatı, itiraz yöntemlerini anlattı. Konuyla ilgili 20 dakikalık animasyon filminin de gösterildiği eğitimler bugün tamamlanacak.

ÖZEL TANITIM KARTLARI HAZIRLANDI

Öte yandan, AK Parti sandık başlarında görev yapacak müşahitler için de özel tanıtım kartları hazırladı. Müşahitlere yönelik on maddeden oluşan talimatlar da tanıtım kartının arkasında sıralandı. Görevlendirildiği sandıkta oy verme işlemi başlamadan bir saat önce hazır bulunulması, gelmeyen asil üyenin yedek üyeyi haberdar etmesi, sandık sonuçlarının AK Parti Sonuç Alım Sistemine (SAS’a) belli olur olmaz bildirilmesi, zarf ve oy pusulalarının mühürlenip mühürlenmediğinin de kontrol edilmesi gibi talimatlar yer alıyor.

MÜŞAHİTLERİN HAKLARI DA ANLATILDI

Ayrıca müşahitlerin sandık çevresinde bulunma hakları bulunduğu vurgulanırken, oy kullanan kişilerin kimlikteki kişi ile aynı olup olmadığına da dikkat etmeleri ve seçmen dışındaki kimselerin kabine girmelerine engel olmaları isteniyor.

Engelli kişiler için; ‘sadece akrabalarından birinin yoksa herhangi bir seçmenin sadece bir engelliyle sınırlı olmak üzere yardımcı olması’ kuralına uygun oy kullanılmasının sağlanması, genelgeye aykırı iş/işlem yapılması durumunda sözlü ve yazılı bir şekilde şikâyet ve itiraz hakkını kullanması, şikâyetinin reddedilmesi halinde ise kurul kararını tutanağa geçirmesi ve imzalaması isteniyor.

Tanıtım kartları 81 ildeki il ve ilçe teşkilatlarına gönderildi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...