AK Parti seçim beyannamesi ne? Madde madde AK Parti'nin vaatleri 2023...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti seçim beyannamesi ne? Madde madde AK Parti'nin vaatleri 2023...

Seçim 2023 Haberleri

2023 seçimlerine son birkaç gün kala seçmenler tarafından partilerin seçim beyannameleri de sıklıkla araştırılıyor. Nisan ayının ikinci haftasında AK Parti seçim beyannamesini açıklamış ve beyanname içinde bulunan kamuda mülakatın kaldırılması, faizsiz evlilik kredisi ve gençlere vergisiz cep telefonu gibi vaatler başta olmak üzere 400 sayfayı aşkın metnin içinde dikkat çeken birçok vaat yer almıştı. İşte sıklıkla araştırılan "AK Parti'nin seçim beyannamesi ne? Maddeleri ve başlıkları..." konusunun yanıtlarını haberin devamında bulabilirsiniz.

14 Mayıs seçimlerine sadece 4 gün kaldı. Partiler seçim çalışmalarına son sürat devam ederken, vekil adayları ise sahada hem Cumhurbaşkanı adayları hem de gelecek dönemde seçilmeleri halinde gerçekleştirecek oldukları projelerini halka tanıtmayı sürdürüyor. Seçime günler kalırken seçmenler bir yandan da araştırmalarını yapıyor. Özellikle partilerin beyannameleri merak ediliyor. Seçmeler "AK Parti seçim beyannamesi ne? AK Parti 2023 seçim vaatleri neler?" gibi soruları da sıkça araştıyor. İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler...

Seçim maratonu başlarken partiler bir bir beyannamelerini açıklamıştı. Gerek iktidar gerek muhalefet kanadında çarpıcı seçim beyannameleri yer alıyordu.

Vatandaşların en çok araştırdığı konuların arasında dikkat çeken vaatleriyle "AK Parti'nin seçim beyannamesi maddeleri" arama başlığı yer alıyor. 

AK Parti 11 Nisan 2023 tarihinde seçim beyannamesini ilk kez kamuoyuyla paylaşmıştı. Düzenlenen toplantıda "Doğru Adımlarla Yola Devam" ve "Türkiye için hemen şimdi" sloganlarıyla çıkan beyannamenin içerisinde dikkat çeken vaatler bulunuyordu. 

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ 2023

AK Parti seçim beyannamesi 2023 yılı için toplamda 481 sayfa ile 6 kısımdan meydana gelen beyannamede; Türkiye'yi afetlere hazırlamak için binaların kontrollerinin gerçekleştirilip sağlam zeminlerde yeni inşaların yapılması kapsamında Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nden, deprem bölgesinde sanayi ve ticaret koridorunun oluşturulmasına, kentsel dönüşümün hızlandırılmasından eğitimde çok çeşitli yeni projelerden (okullarda etüt imkanların yaygınlaştırılması, mesleki eğitim merkezleri için çırak ve kalfa sayısının 2 milyona yükseltilmesi,5 milyon öğrenciye verilen ücretsiz öğle yemeğidesteğininyaygınlaştırılması gibi) turizmde yeni ve etkili adımlara kadar birçok alanda önemli adımlar atılacağı ifade edildi.

AK Parti seçim beyannamesi ne? Madde madde AK Parti'nin vaatleri 2023...

AK PARTİ'NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE HANGİ MADDELER VAR?

Beyannamenin en dikkat çeken maddeleri ise şüphesiz, yeni evlenen çiftlere iki sene geri ödemesiz kredi, gençlere vergisiz cep telefonu ile  kamuya alımlarda zorunlu mülakatın gerektiği alanlar hariç kaldırılması hususuydu.

AK Parti seçim beyannamesinde hangi maddeler var? sorusunun yanıtı ise 481 sayfadan oluşan yayımlanmış olan metinde yer alan geniş kapsamlı maddeler...

Beyanname metninin tamamına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...