AK Parti kurmaylarından vatandaşa TBMM uyarısı: Meclis çoğunluğu istikrar için şart

- Güncelleme:
AK Parti kurmaylarından vatandaşa TBMM uyarısı: Meclis çoğunluğu istikrar için şart

Seçim 2023 Haberleri

Özellikle son günlerde “Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan’a, milletvekilliği seçiminde ise başka partiye oy vereceğim” söyleminin bilinçli olarak yayıldığına dikkat çeken AK Parti kurmayları, bunun sistemli bir algı operasyonu olduğunu belirtiyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, 14 Mayıs’ın hem Cumhurbaşkanlığı seçimi açısından hem de TBMM’de Cumhur İttifakı’nın nitelikli bir çoğunlukla yer alması açısından önemli olduğunu söyledi.

Tunç “7’li masanın ‘özerklik’ ve ‘teröristbaşlarına özgürlük’ gibi vaatleri yasama çoğunluğuyla yapılabilecek şeyler. Kılıçdaroğlu’nun, milletimizi rahatsız eden ‘Demirtaş’a özgürlük’ vaadi, Yeşil Sol Parti ile onlara verdikleri sözler, TBMM gündemine getirilirse bunların Meclis’te reddedileceği bir tabloyu milletimiz 14 Mayıs’ta sağlamalıdır, sağlayacaktır. Bu tehlikeyi vatandaşlarımız gördü. Bu sözler, milletimizde büyük bir tepkiye ve öfkeye yol açıyor” dedi.

Cumhurbaşkanının yürütmenin başı olduğunu söyleyen Tunç “Yasama ve yürütmenin dengeli ve uyumlu çalışması, devletin işleyişi açısından çok önemli. Suriye tezkeresine ‘hayır’ diyen bir çoğunluğa millet müsaade etmeyecektir. Aksi takdirde bu, özellikle yasama ve yürütme arasındaki uyumsuzluk çok sıkıntılara yol açar” ifadelerini kullandı.

TEZKEREYE "EVET" DERLER Mİ?

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan da, HDP ile iş tutan bir ittifakla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti. Turan “Terörist elebaşına, Demirtaş’a özgürlük vaatleri ortada. Bugün ‘teröristbaşına özgürlük’ diyen, yarın terörle mücadeleye, tezkerelere ‘evet’ der mi? Dolayısıyla milletimiz, en doğru kararı verecektir. Yaklaşık 5 yıldır Cumhur İttifakı olarak bir kriz yaşamadık. Geçiremediğimiz tek kanun teklifi, tezkere olmadı. Kurulamayan tek araştırma komisyonu olmadı. Hizmetlerin, yatırımların aksamaması için, terörle mücadelenin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de iddiasının devam etmesi için milletimiz, yine ‘güven’, yine ‘istikrar’ diyecektir” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLAR TAMAMEN DURUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise Meclis’te yapılan tezkere oylamasında CHP ve HDP’nin ret oyu verdiğini hatırlattı. Kandemir “Bunun anlamı sınır ötesinde terör devleti kurulmasına karşı bizim yaptığımız mücadelede, askerlerimizin geri çekilmesiyle ilgili bir pozisyon aldılar. Genel başkan yardımcılarının söylemlerinden anlıyoruz ki, ilk icraatlarından birisi bu olacak. Yani ‘bizim terör devleti kurulmasın’ diye yaptığımız operasyona son verecekler” açıklamasını yaptı. Cumhur İttifakı olarak Meclis’te çoğunluğu elde edeceklerini düşündüklerini söyleyen Kandemir şöyle konuştu: Bizim arzumuz, anayasal değişikliği sağlayabilecek çoğunluğu elde etmek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...