AK Parti İstanbul milletvekili adayı Erkan Kandemir kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti İstanbul milletvekili adayı Erkan Kandemir kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri...

Seçim 2023 Haberleri

Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul 1. bölge 2. sıradan aday gösterildi. Peki Erkan Kandemir kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? İşte Kandemir'in hayatı ve kariyeri...

Seçime artık yalnızca 3 gün kaldı. Partiler kampanyalarını hız kesmeden sürdürürken seçmenler ise kendilerini temsil etmeye aday olan vekillerini araştırıyor, hayatı, kariyeri ve çalışmalarına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından İstanbul 1. bölge 2. sıradan aday olarak gösterilen Erkan Kandemir kimdir?

Hayatı, kariyeri ve siyasi yaşamına ilişkin detayları haberin detaylarında bulabilirsiniz.

ERKAN KANDEMİR KİMDİR?

AK Parti İstanbul 1. Bölge vekil adayı olan Erkan Kandemir, Rize'de 2 Eylül 1981 tarihinde dünyaya geldi. 

Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan Erkan Kandemir ardından ise Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Ardından King's College London Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı ve bununla beraber Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programına katıldı.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Erkan Kandemir kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri...

ERKAN KANDEMİR'İN SİYASİ HAYATI...

Çok erken yaşlardan itibaren sosyal çalışmalar yaparak dernek ve vakıflarda görev alan Kandemir, üniversite yıllarında Fakülte Dernek Başkanlığı yaptı. Aktif siyasi yaşamı AK Parti'nin kuruluşuyla başladı. AK Parti İstanbul Gençlik Kollarında 2002 senesinden itibaren İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 senesinde ise Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi. 3 senelik görev süresinin ardından eğitim için yurt dışına gitti.

2014 senesinde Başbakan Danışmanlığı görevine atandı. Aynı senenin ekim ayındaysa Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı görevine atandı.

7 Haziran 2015 tarihinde İstanbul vekili olarak TBMM'ye girdi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ikinci defa, 2018 senesinde ise yeniden AK Parti'den İstanbul vekili seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeliği görevinde bulunan Kandemir bununla beraber TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevini üstlenmiştir. Halihazırda Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yapan Kandemir, AK Parti'nin 2018 senesinde yapılan 6. Olağan büyük kongresinde MKYK üyesi ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. 24 Mart 2021 tarihinde yapılan 7. Olağan Büyük Kongre ile tekrar Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

ERKAN KANDEMİR ÖZEL HAYATI...

Erkan Kandemir evli ve 3 çocuk babasıdır ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...