AK Partili Hamza Dağ'dan 'İmamoğlu'na saldırı' açıklaması: Şahsi hukuk bırakmadığı için aramadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Hamza Dağ katıldığı bir televizyon programında seçime ve Erzurum'daki olaylara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinde içerik olarak en bereketli dönemi yaşadıklarını söyleyen Dağ, Erzurum'daki saldırıyı ise kınadıklarını belirtti. İmamoğlu'na geçmiş olsun telefonu açmadıklarını söyleyen Dağ,"Şahsi hukuk da bırakmadığı için arayan olmamıştır." ifadelerini kullandı. Programda bir vatandaşın mektubundan bahseden Dağ, "Gözyaşlarımızı tutamadık" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum programında uğradığı taşlı saldırının yankıları sürereken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Habertürk TV'de hem seçim sürecine hem de saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs seçimleriyle ilgili 'En bereketli dönemlerimizden birini yaşıyoruz." diyen Dağ, dün Erzurum'daki olaylarla ilgili de "Saldırıyı reddediyoruz kabul etmiyoruz. Ama buradan bir mağduriyet çıkarmanın da anlamı yok." ifadelerini kullandı. İmamoğlu'na geçmiş olsun telefonu açmadıklarını söyleyen Dağ, "Şahsi hukuk da bırakmadığı için arayan olmamıştır." dedi. 

'SİYASETTE BİRAZ SERTLEŞMEDİNİZ Mİ?'

"Siyasette sertleşmediniz mi, karşı tarafı kucaklamadığınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna cevap veren Dağ, 

"2011 ilk milletvekili adayı olduğum dönem. Haydi Bir Daha şarkısının da çıktığı dönem. Dünyaya da baktığınızda bu dönem o dönem değil. Kamplaşma kucaklaşma meselesi medyada da kullanılıyor. Demokrasinin olduğu yerde kutuplaşma olur. Söz olarak da atışmalar olur. Hitap ettiğiniz kitleyi harekete geçirebilmek için o anda daha sert söz de ifade edilebilir. Bunları yaşanmamış gibi hareket edecek değiliz. 17-25 Aralık'ı da yaşadık. Bu kadar yaşamış olduğumuz hadiseler neticesinde insani vasıflarımız var. Siyaset yaparken bu realiteden uzaklaşacak halimiz yok. Karşı tarafın artık tamamen taraftarı olmuş hale gelen gazeteci, yazar, sanatçı, her seferinde çok kritik süreçlerde size hakarete varan şeyler söylüyorsa bunu içinize sindirecek olursanız sizin kitlenizi rahatsız eder. " ifadelerini kullandı. 

'İNŞALLAH O 15 GÜN YAŞANMAYACAK'

"Bizim o 15 günü milletimize yaşatacak halimiz yok ilk turda bitmesi lazım. İnşallah o 15 gün yaşanmayacak. Meclis oluşmuş olacak çalışmalarına başlayacak. Dolayısıyla bizim o 15 günü milletimize yaşatmayacağız. "

AK Partili Hamza Dağ'dan 'İmamoğlu'na saldırı' açıklaması: Şahsi hukuk bırakmadığı için aramadık

'SALDIRIYI KINIYOR MUSUNUZ?'

"Erzurum'da yaşanan tatsız hadise herkesi rahatsız etti. Kınıyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Hamza Dağ, "Tabi ki böyle saldırıyı reddediyoruz kabul etmiyoruz. Ama buradan bir mağduriyet çıkarmanın da anlamı yok. Bizim ülke yönetmenin yanı sıra siyasi tarafımız da var. Bir ihmal kasıt varsa hukuki araştırmasını yapmak. Adalet Bakanımız da gözaltılar olduğunu söyledi. Devlet yönetirken hukuki süreci takip ediyoruz. Siyasetçi tarafımız var, bu tarafımızla kabul etmiyoruz reddediyoruz." dedi. 

'İMAMOĞLU'NU ARAYAN OLDU MU?'

Hamza Dağ, "Bu olayın ardından İmamoğlu'nu arayan oldu mu geçmiş olsun demek için" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Bu zamana kadar olmadı, bu işlerde şahsi hukuk da olması gerekir arayıp geçmiş olsun demek için. İmamoğlu şahsi hukuk da bırakmadığı için arayan olmamıştır. Münferit bir hadise üzerinden tansiyonun yükseldiğini söylemek, havaalanında karşılama organizasyonu yapmak. Bugün Konya'dan benzer beklenti konusunda ben o hadisenin tansiyon yükselttiği düşüncesinde değilim. Önümüzdeki 6 gün de böyle hadise olmayacağını düşünüyorum. Biz bu hadiseleri nasıl engelleriz ona bakıyoruz. Temennimiz milletimizden beklentimiz böyle hadiselerin olmaması."

DAĞ'I AĞLATAN MEKTUP

Programda  seçim çalışmaları kapsamında gittiği Kütahya’da bir vatandaştan aldığı duygu yüklü mektuptan bahseden Dağ, mektubu okuyunca gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazılan mektupta, 1996’da  Afyon'da kanser hastası olan babasını tedavi için götürdüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde kaybeden bir vatandaş başından geçenleri anlatıyor. Mektubunda cenazeyi memleketine götürmek için para denkleştirmeye çalışırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurduğu bir sistemle defin işlemlerinin kolayca yapabildiğinden bahseden adam şimdi kendisinin de kanser olduğunu, ölmeden önce en büyük duasının da yine AK Parti için oyunu kullanabilmek olduğunu söylüyor.

AK Partili Hamza Dağ'dan 'İmamoğlu'na saldırı' açıklaması: Şahsi hukuk bırakmadığı için aramadık

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...