AA'dan eleştirilere ilk cevap: Seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AA'dan eleştirilere ilk cevap: Seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık

Seçim 2023 Haberleri

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz seçim sonuçlarıyla ilgili eleştirilere cevap verdi. Her şeyin önceden provalarını yaptıklarını dile getiren Karagöz, "Bu seçimlerden alnımız ak başımız dik çıktık. Kim Anadolu Ajansı'na yalancı demişse hepsine dava açacağız" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Habertürk canlı yayınında AA'nın, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçlarını yayımlamasına ilişkin soruları cevapladı.

AA'ya ulaşan ilk tutanaklara ilişkin bilgi veren Karagöz, ilk sonuçların seçmen sayısının az olması nedeniyle Sakarya, Erzurum ve Tokat'tan geldiğini, bu sonuçları anlamlı bir veriye dönüşene kadar aboneye vermediklerini, makul bir aşamada aboneye sonuç geçmeye başladıklarını bildirdi.

"İŞİMİZİ DÜZGÜN VE KUSURSUZ YAPTIK"

Serdar Karagöz, yayın yasaklarının kalkmasıyla veri akışına başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "İşimizi çok düzgün ve kusursuz yaptık. Bütün arkadaşlarımla, 2 bin 500 kişi sahada, 300 kişi buradaki veri giriş merkezinde. Sahada işi biten buraya geliyor, veri girişini kontrol ediyor. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu seçimlerde, bir siyasi '(Ajansın) İtibarı sıfırın altındadır.' diyor. Bugün 15 Mayıs, 14 Mayıs akşamı ekranlara çıkıp AA'yı, Mustafa Kemal Atatürk'ten bize emanet olan 103 yıllık bu ajansın itibarı 'Sıfırın altında.' diyen o siyasetçi, bugün konuyu bir daha değerlendirsin, acaba AA'nın mı itibarı sıfırın altında yoksa bu cümleleri dayanaksız, mesnetsiz bir şekilde sarf eden o siyasilerin mi itibarı sıfırın altında? Bunun kararını da milletimiz versin."

"BU SİSTEMİ 15 AY ÖNCE KURDUK"

Seçimlere ilişkin ilk hazırlık toplantısını Şubat 2022'de yaptıklarını, bu toplantı duyulduğunda "Acaba erken seçim mi geliyor?" yorumlarının geldiğini anlatan Karagöz, "Bu ülkede işini iyi yapan insanlar var. Planlı, programlı çalışan insanlar var. Anadolu Ajansı işte böyle bir kurumdur. 15 ay önce biz bu sistemi kurduk. Bütün provalarını yaptık. Her şey santim santim hesaplandı. İşimizi iyi yapıyoruz. Ben 2 bin 500 basın emekçisi arkadaşıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu seçimlerden alnımız ak, başımız dik çıktık. Mahcup olmadık ama mahcup ettik." diye konuştu.

"ANADOLU AJANSI'NA YALANCI DİYENLERE DAVA AÇACAĞIZ"

AA çalışanlarını hedef gösteren siyasilere ilişkin davanın açılıp açılmayacağına ilişkin soruya Karagöz, "Kim Anadolu Ajansına o akşam 'Yalancı, manipülasyon yapıyor, dezenformasyon yapıyor.' demişse hepsine dava açacağız ve hukuk önünde hesaplaşacağız. Arkadaşlarımızın gördükleri zararlar varsa onlar da kişisel davalarını açacaklar." dedi.

İnsanları kışkırtmanın ve toplumun düzenini bozmanın kolay olmaması gerektiğini ifade eden Karagöz, "Anadolu Ajansı ile ilgili Kurtuluş Savaşı döneminde Mustafa Kemal Atatürk tarafından bir karar alınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, 103 yıl önce 'Anadolu Ajansı görevlilerinin görev yapmasını engellemek vatana ihanettir.' demiştir." ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye'nin AA'nın işini dosdoğru şekilde yaptığını gördüğünü anlatan Karagöz, "Akşam bazı siyasiler kendilerini destekleyenleri mobilize etmek, onları motive etmek için bazı yaklaşımlar sergilemiş olabilirler. Bütün bunların esasında gerçeği yansıtmadığını gördük." dedi.

"ANADOLU AJANSI'NA SALDIRANLAR DEZENFORMASYON YAPTI"

Bütün siyasi partilere YSK tarafından sonuçların gittiğini anımsatan Karagöz, şöyle konuştu: "Bir siyasi diyor ya 'Şu an önümde ekranlar var, bütün ekranlardan her şeyi görüyorum.', bize gösterebildi mi o ekranları? Gösteremedi. Onun önündeki ekranda da Recep Tayyip Erdoğan'ın o saatlerde 10 puan önde olduğu yazıyor. Anadolu Ajansına saldıranlar manipülatif bilgi verdi, dezenformasyon yaptı. Bugün 15 Mayıs itibarıyla Anadolu Ajansının itibarı mı sıfırın altında yoksa bunu diyen o siyasilerin mi itibarı sıfırın altında? Kamuoyu bunu takdir etsin."

Bazı medya kuruluşu mensuplarına yönelik olarak, "seçimin nasıl yapıldığını, sandık tutanağının, ıslak imzanın ne olduğunu, sonuçların nasıl toplandığını bilmediklerini" söyleyen Karagöz, "Bildikleri tek şey var, 'Anadolu Ajansı manipülasyon yapar, bizim taraf bunu ortaya çıkarmalı, sesi çok çıkmalı...' Başka hiçbir ezberleri yok. Bu cahil medya mensuplarına söyleyeceğim bir şey yok. Öğrensinler, okusunlar. Cahil olmayanlar var aralarında. Gazetecilik elbisesini giyip dezenformasyon, manipülasyon yapanlar var. İşte onlara dava açacağız." dedi.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Partiler Genel Durum
İlPartiMilletvekiliOyOran
KOCAELİ
AK PARTİ
AK PARTİ
6557,744%40.14
KOCAELİ
CHP
CHP
4336,732%24.24
KOCAELİ
İYİ PARTİ
İYİ PARTİ
1133,468%9.61
KOCAELİ
MHP
MHP
1118,434%8.52
KOCAELİ
YEŞİL SOL
YEŞİL SOL
181,740%5.88
KOCAELİ
Y. REFAH
Y. REFAH
180,614%5.80
KOCAELİ
ZAFER
ZAFER
043,717%3.15
KOCAELİ
MEMLEKET
MEMLEKET
017,208%1.24
KOCAELİ
BBP
BBP
015,653%1.13
KOCAELİ
AP
AP
04,050%0.29
KOCAELİ
TİP
TİP
00%0.00
KOCAELİ
BAĞIMSIZ
BAĞIMSIZ
00%0.00

İL İL SEÇİM SONUÇLARI 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...