6’lı masada yeni krizin ayak sesleri: İYİ Parti'den Merkez Bankası’nda ‘atamaları belirledik’ çıkışı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
6’lı masada yeni krizin ayak sesleri: İYİ Parti'den Merkez Bankası’nda ‘atamaları belirledik’ çıkışı

Seçim 2023 Haberleri  / Haber Merkezi

6’lı masa İYİ Parti lideri Akşener’in masayı dağıtıp 3 gün sonra geri dönmesiyle ‘kazanacak aday’ krizini çözdü ancak masayı bekleyen başka krizler de var. İYİ Parti ve DEVA Partisi’nin atışmasına neden olan 'ekonomi yönetimi' ile ilgili iki parti arasında gerilimi artıracak bir açıklama daha geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, ‘Merkez Bankası’nın 25 kişilik atama kadrosunu belirledik’ dedi.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Türkiye, seçim hattına girdi. Sandıkların kurulmasına 39 gün kalırken 14 Mayıs'ta 4 adayın yarışacağı cumhurbaşkanlığı yarışında isimler netleşti. İktidar kanadının adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefet kanadında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olarak belirlendi. 

İYİ PARTİ-DEVA ARASINDA 'EKONOMİ' GERİLİMİ

Çok sayıda kriz ve gerilimlere sahne olan 6'lı masada ismini aday olarak çıkarmayı başaran CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun masanın küçük ortaklarına verdiği iddia edilen 53 vekil sözünden caydığı konuşulurken bakanlık koltukları için de kıyasıya bir savaş yaşanıyor. Bunun en bariz örneği DEVA Partisi ile İYİ Parti arasındaki ekonomi yönetimine ilişkin yapılan karşılıklı açıklamalarda görülüyor.

YILMAZ: ALİ BABACAN MUATABIM DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ekonomi yönetimine talip olduğunu açıklamış ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef alarak "Ali Bey ile sık sık görüşmüyorum. Ali Bey benim muhatabım değil." ifadelerini kullanmıştı.

“EN GÜZEL ŞEKİLDE YÖNETİR”

DEVA cephesinden ise İYİ Partili Yılmaz'a yanıt gelmiş ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Ekonomi yönetimi Ali Babacan'a bırakılırsa en güzel şekilde yönetir" demişti.

Kamuoyu önünde gerçekleşen tüm bu sürtüşmenin ardından iki parti arasında gerilimi tırmandıracak yeni bir gelişme yaşandı.

İYİ Parti cephesinden seçimin kazanılması durumunda ekonominin başında kendilerinin olacağından emincesine bir açıklama geldi.

GERİLİMİ ARTIRACAK ‘ATAMA’ AÇIKLAMASI

Bu doğrultuda, ekonomi yönetimi konusunda sık sık Ali Babacan ile karşılaştırılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, "Merkez Bankasının başına atayacağımız ismi belirledik. 25 kişilik kadrosunu da belirledik, hepsi belli, atandıktan sonra bize danışmayacaklar" açıklamasını yaptı.

Yılmaz'ın bu sözleri hem partisinin hem kendisinin ekonomi yönetiminin başındaki koltuğa talip olduğunu somut bir şekilde gözler önüne serdi.

İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden biri olan ekonomist Bilge Yılmaz'ın çıkışına DEVA Partisi'nin vereceği cevap ise şimdiden merak konusu oldu..

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...