6'lı Masa'da 'Kılıçdaroğlu' çatlağı bir istifa daha getirdi: Bu vebale ortak olmayacağım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6'lı Masa'da 'Kılıçdaroğlu' çatlağı bir istifa daha getirdi: Bu vebale ortak olmayacağım

Seçim 2023 Haberleri

6'lı Masa'nın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin ardından istifalar peş peşe gelmiş, İYİ Parti'nin ağır topu Yazuv Ağıralioğlu hem partisine hem masaya veda eden ilk isimlerden biri olmuştu. Seçime 39 gün kala Millet İttifakı'ndaki Gelecek Partisi'nden bir istida haberi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak istifasını duyuran Gelecek Partisi kurucularından Musa Arat, 'Bu vebale ortak olmayacağım' açıklamasında bulundu.

6'lı Masa'da sancılı geçen aday görüşmelerinin ardından, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu göstermiş, adaylığa itiraz eden İYİ Parti lideri Meral Akşener masadan ayrılmıştı. 'Masa, kumar masasına döndü' diyen Akşener, tekrar masaya oturmuş bunun üzerine bazı İYİ Parti üyeleri istifalarını sunmuştu.

İYİ Parti'deki 'Kılıçdaroğlu' çatlağı, Gelecek Partisi'ne de sıçradı. Partinin kurucu üyelerinden Musa Arat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekilen bir fotoğrafını paylaşarak istifa ettiğini duyurdu. 

'TERÖR DESTEKÇİLERİ İLE AYNI YAPIDA YER ALMAYACAĞIM'

AK Parti'ye destek vereceğini belirten Arat, paylaşımında, "Küresel ve emperyalist güç odaklarının planlarına uygun olarak kurulmaya çalışılan Masaya dahil olunmasına, terör örgütlerinin destekçileri ve işbirlikçileri ile aynı yapıda yer alınmasına karşı olduğumu çok daha önceden açıkça ifade etmeme rağmen oluşan mevcut duruma karşı Gelecek Partisi'ndeki görevimden ve parti üyeliğinden istifa ettim." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/aratmusa/status/1643702013102895104    

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu da karşı çıkmış, meclis kürsüsünde "Kurulan masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Cumhurbaşkanı makamının HDP gölgesi altında kalmasını kabul etmiyorum. Çocuk katilini övenle kazanacaksak, kaybedelim." demiş ve birkaç hafta sonra da istifasını sunmuştu. 

Ağıralioğlu istifasını televizyondan açıklamış, bunun üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesi iptal edilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...