100 bin imzayı bulamayan adayların ücreti hazineye kaldı

- Güncelleme:
100 bin imzayı bulamayan adayların ücreti hazineye kaldı

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanlığı için seçmenden yeterli imza toplayamayan 6 adayın yatırdığı başvuru ücreti hazineye kaldı.

HABER MERKEZİ ANKARA - Cumhurbaşkanlığına seçmenlerin imzası ile aday gösterilecek olanlar, başvuru sırasında 555 bin 980 lira ücret yatırmıştı. Adaylıkları için gerekli olan 100 bin imzayı bulamayan Doğu Perinçek, Ahmet Özal, Davut Turan, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver ve İrfan Uzun’un, başvuru sırasında ödedikleri ücretler de hazineye kalmış oldu. Yeterli imzayı bulamayan 6 isim, toplam 3 milyon 335 bin lira başvuru ücreti ödemişti. Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’na göre, 100 bin imzayı bulup aday olanlara ise seçimden sonra talepleri hâlinde ödedikleri 555 bin 980 liralık başvuru ücreti iade edilecek. Bu kapsamda; Muharrem İnce ve Sinan Oğan’a seçimden sonra ödedikleri ücret geri verilecek.  

BAĞIŞ TOPLAYABİLECEKLER  

Öte yandan, Cumhurbaşkanı adayları, ‘Seçim Hesabı’ açarak, seçimlerde kullanmak üzere bağış toplayabilecek. AK Parti, milletvekili adaylarından alınacak başvuru ücretlerinin deprem nedeniyle AFAD’a yatırılmasını istemişti. Cumhurbaşkanı seçimleri için de AK Parti’nin aynı yolu izlemesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bağış hesabı açmak yerine, vatandaşlara AFAD’a yardımda bulunması çağrısının yapılması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...