AK Parti'de 1,7 milyonluk seçim ordusu hazır: 14 Mayıs'ta sandık başında olacaklar

- Güncelleme:
AK Parti'de 1,7 milyonluk seçim ordusu hazır: 14 Mayıs'ta sandık başında olacaklar

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti, 973 ilçede 1.094 ilçe seçim kurulunda kurulacak 191 bin 884 sandığın her birinde 9 kişilik bir görevli listesi oluşturdu.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - AK Parti, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimi için sandıklarda 1,7 milyon kişiyi görevlendirdi. AK Parti kurmayları, 973 ilçede 1.094 ilçe seçim kurulunda kurulacak 191 bin 884 sandığın her birinde 9 kişilik bir görevli listesi oluşturulduğunu kaydetti.

Türkiye genelinde tek bir sandığın bile boş bırakılmayacağına dikkat çeken AK Parti kaynakları “Bu görevliler seçim günü sabah 5’ten itibaren görevli oldukları sandıklarda olacaklar. Sürekli görev yerlerinde olup olmadıklarını kontrol edeceğiz. Burada önemli olan ıslak imzalı tutanaklardır. Herkes kendi görevli olduğu sandığa ait tutanakların fotoğrafını çekip genel merkeze gönderecek. Genel merkez kendisine gelen tutanakla YSK’ya bildirilen tutanakları karşılaştıracak. Eğer bir farklılık görürse hemen itiraz mekanizması işletilecek. Seçimler neticelenene kadar sandıklarda beklemeye devam edecek arkadaşlar” dedi.

AK Parti'de 1,7 milyonluk seçim ordusu hazır: 14 Mayıs'ta sandık başında olacaklar

YEDEKLER TALİMAT BEKLEYECEK

Herhangi bir sebeple sandıklardaki görev yerlerine gidemeyecek olanlar için de ayrı bir yedek liste belirlendi. Seçim günü sabah 5’ten itibaren bütün sandık görevlileri tek tek telefonla aranarak görev yerlerinde olup olmadıklarına bakılacak. Görev yerlerinde bulunmayan kişiler için yedek listeden görevlendirme yapılacak.

EĞİTİM VERİLDİ

AK Parti günler öncesinden belirlediği 1 milyon 726 bin 956 kişiye ve seçim günü yapılacak işlemlerle ilgili her şehirde eğitim de verdi. Bu doğrultuda her sandık çevresinde seçim hukukuna hâkim bir avukat bulunacak. Seçim günü ve sandık başı işlemleri sırasında itiraz konusu olabilecek gelişmeler takip edilecek. İtirazların nasıl ve nereye yapılacağı, hangi hâllerde itiraz mekanizmasının işletileceği gibi konularda verilen eğitimler kapsamında hareket edilecek. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...