Yüzü çok yıkamak sivilceyi önlemez

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yüzü çok yıkamak  sivilceyi önlemez

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sivilcenin derideki yağ bezelerinden kaynaklandığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, “Yağ bezlerinde salgı artışı, yağ bezlerinin boşaltım kanallarında tıkanıklık ve bakteri üremesi sivilce oluşumunda önemli rol oynar” dedi.

Cilt temizliği için nemlendiricili yüz temizleyicileri kullanılması daha etkili olduğunun altını çizen Dr. Bostancı, “Hastaların sabunla yıkamayı takıntı hâline getirmeleri sivilce artışına sebep olabilir. Aşırı yıkama sivilceyi önlemez, sadece deri yüzeyindeki yağ tabakasını temizler, sivilcenin asıl oluşum yeri olan yağ bezi içindeki yağlanmaya etkisi yoktur. Yüzünü günde dört defadan fazla yıkayanlarda sivilce artabilir” diye anlattı. Sivilce oluşumunun birçok sebebi olabileceğini ifade eden Dr. Bostancı, her hastaya uygun tedavi metodunun dermatoloji uzmanı tarafından belirlenip uygulanması gerektiğini de belirtti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...