Yutma zorluğu kanser habercisi

Yutma zorluğu kanser habercisi

SAĞLIK Haberleri

Sigara ve alkol kullananların yutak kanserlerine yakalanmada yüksek risk taşıdığını söyleyen Kulak Burun Boğaz uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan "Yutkunma ve ses değişikliği ile ilgili şikâyetler varsa mutlaka boğaz bölgesinin endoskopiyle incelenmesi gerekir. Bu tür şikâyetler, kanserin habercisi olabilir" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yutak kanserlerinin ağırlıklı olarak erkeklerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Kandoğan "Kanser, gırtlağa kadar inmişse ses bozukluğu, bir sonraki evrede de kilo kaybı başlangıcı gözlemlenir. Eğer ileri seviyede bir vakaysa boyunda ele gelen bir kitle olarak karşımıza gelebilir" değerlendirmesinde bulundu. Prof. Dr. Kandoğan “Sigara ve alkolün yanı sıra sağlıksız gıdalar, kimyasal maddelerin dumanı ve pestisitler de kanser gelişiminde etkendir. Ayrıca HPV virüsü de ağız boğaz kanserlerinin gelişiminde rol oynar” açıklamasını yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...