Yılda bir ağız içi kanser taraması yaptırın

Düzenleyen:
Yılda bir ağız içi kanser taraması yaptırın

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Alper Nabi Erkan, ağız içinde, dilde, dudaklarda geçmeyen yaralar, renk değişikliği, şişlik, ağrı, kötü koku gibi şikâyetler varsa ve iki üç haftadan uzun sürüyorsa mutlaka hekime başvurulması gerektiğini belirtti.

Daha çok 55 yaşından sonra görülen ağız içi kanserlerinin son yıllarda genç yaşlarda da görülme sıklığının giderek arttığını ifade eden Prof. Dr. Erkan, diş kayıpları, dil ve çene hareketlerinde kısıtlılık, çiğneme ve yutmada güçlük, kilo kaybı gibi şikâyetlerin de ağız içi kanserleri yönünden uyarıcı olduğunu vurguladı. KBB hekimi tarafından yapılan muayenede şüpheli bir oluşum tespit edildiğinde bu bölgeden parça alınarak biyopsi yapıldığını belirten Prof. Dr. Erkan, “Erken evrede başvuran hastalarda tedaviye tam cevap alma oranı yüksektir. Cerrahi ağız içi kanserlerinin esas tedavisidir. Bunun yanında radyoterapi, kemoterapi, immünoterapi de hastalığın evresine, hastanın durumuna göre tedavi seçeneği olabilir” dedi. İHA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...