Yeni nesil korku! ‘Hemen çevrim içi olmalıyım’

Düzenleyen:
Yeni nesil korku! ‘Hemen çevrim içi olmalıyım’

SAĞLIK Haberleri

Sosyal medya kullanımının abartıldığını belirten Uzman Psikolog Güllüoğlu: Eğer gecenin bir vakti kalkıp ‘kaç beğenim olmuş’ diye telefonunuza bakıyorsanız bağımlı olabilirsiniz.

Teknoloji çağıyla birlikte insanoğlunda yeni hastalıklar da türedi. Son zamanlarda bu hastalıkların arasında en çok görülenlerden birisi ise “online olamama korkusu” yani sosyal medya bağımlılığı. Sosyal medya kullanımının yetişkinler tarafından abartıldığını belirten Uzman Klinik Psikoloğu Melis Çekiç Güllüoğlu, böyle saplantılardan kurtulunması gerektiğini söyledi. Bu hastalığın tehlikelerine dikkati çeken Güllüoğlu “Online (çevrim içi) olamama korkusu sonucu bir depresyon, kaygı bozukluğu oluşabiliyor. Bunun sonucunda panik atak geçiren bireyler de var. Yani bu aslında ‘Ne var ki bu sadece sosyal medya’ denebilecek bir şey değil. Eğer siz gecenin bir vakti kalkıp sosyal medya hesaplarınızı ‘kaç beğenim olmuş’, ‘fotoğraflarımın altına ne yorumlar yapılmış’ şeklinde kontrol ediyorsanız sosyal medya bağımlısı olabilirsiniz. Bireyin hayatını yaşamak için değil, sadece paylaşmak için şekillendirmesi sağlıksız bir davranış” şeklinde konuştu. Güllüoğlu akıllı cihaz kullanan insanlara şu önerilerde bulundu: İnsanlara amaçlı yaşamayı öneriyorum. İnsanlar bir paylaşım yaparken gerçekten içlerine dönüp, ‘Ben şu anda bunu yaparken amacım ne?’, ‘Beni mutlu eden şeyler neler? diye sormalı. Bireyler insanların dikkatini çeken şeylerden öte, kendi benliklerine odaklanmalı. Birazcık bunlara çabalarlarsa eğer, hiçbir şekilde bir sosyal medya bağımlılığı gelişmeyecektir. Tehlikeli işler yapmak zorunda kalmayacaklardır ve kendi içine dönen insan aradığı mutluluk ve beğenilmeyi kendi içinde bulacaktır. İSTANBUL AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...