Vücuttaki pis kanı temizliyor, toksinleri söküp atıyor! İçindeki C vitamini limondan 20 kat fazla

Düzenleyen:
Vücuttaki pis kanı temizliyor, toksinleri söküp atıyor! İçindeki C vitamini limondan 20 kat fazla

SAĞLIK Haberleri

Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip. Bağırsak sorunlarına iyi gelen bu meyve, kabızlığa da çare oluyor. Elmadan 100, limondan 20 kat daha fazla C vitamini içeren hünnap, vücuttaki kirli kanı temizleyip zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Peki, hünnabın diğer faydaları neler? Hünnap nasıl tüketilir? Çekirdeğinden meyvesine kadar ayrı ayrı yararları olan bu meyveye beslenmenizde mutlaka yer vermelisiniz. İşte birçok hastalığın doğal ilacı olan hünnabın faydaları…

Hünnap, başlı başına sağlık deposu olan bir meyve… ‘Çiğde’ ya da ‘innabi’ gibi isimlerle de bilinen hünnap, ülkemizde genellikle Marmara, Akdeniz ve Ege’de yetişiyor. Son yıllarda daha fazla tüketilen bu meyvenin besin değeri de yüksek. Dünya genelinde, hakkında birçok araştırma yapılan hünnap ile ilgili ortaya çıkan sonuçlar gösteriyor ki meyvenin faydaları oldukça şaşırtıcı.

HÜNNAP FAYDALARI

- C vitamini ve A vitamini açısından zengin olan hünnap, bağışıklık sistemini güçlendiriyor; vücudu hastalıklara karşı koruyor.

- Bağırsak ve sindirim sorunlarına iyi geliyor, kabızlık problemi çekenlere kısa sürede çare oluyor.

- Doğal bir antidepresen görevi görerek anksiyete, depresyon gibi ruhsal sorunların daha kolay bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlıyor.

- Az kalorili olan bu meyve diyet yapanlar için de ideal. Tokluk hissi sağladığı için kilo vermeye yardımcı oluyor.

- Antioksidan içeriği sayesinde kansere karşı koruyucu etki sağlıyor. İçerdiği A ve C vitaminleri ile karaciğer sağlığı için de son derece faydalı.

- Şifalı besinler arasında yer alan hünnap, kanı temizleyerek vücuttan kirli kanı atıyor. Ayrıca toksin maddeleri de hızla uzaklaştırıyor.

HÜNNAP MEYVESİ NEREDE YETİŞİYOR?

Pek çok iklime uyum sağlayan bir meyve olarak bilinen hünnap meyvesi ağacı ülkemizde en fazla Marmara’da bulunur. Karadeniz'de de Çoruh Vadisi üzerinde hünnap yetiştiriciliği yapılır. Hünnap ağacının çiçek açma mevsimi bahar aylarıdır. Eylül ayı itibariyle tezgahlarda yerini alan taze hünnap Ekim ayına kadar tazeliğini korur. 

HÜNNAP KAÇ KALORİ?

Faydaları saymakla bitmeyen hünnap, yaş haliyle şeker oranı çok yüksek olmayan bir meyvedir. 100 gramında yaklaşık 79 kalori bulunur. Bir porsiyon hünnap ortalama 4 adet meyveye denk gelir, bu da 48 kaloriye eş değerdir. Yapılan araştırmalar sonucunda diyabet, sarılık, yara ve ülser tedavisinde kullanılması önerilir. Ancak bu tip rahatsızlıklarınız söz konusuysa ilaç etkileşimine yol açmaması için uzmana danışmanızda fayda vardır.

HÜNNAP NASIL TÜKETİLİR?

Hünnap, ara öğün olarak yemeklerden sonra tüketilebilir. Çayı ateş düşürücü, ağrı kesici ve stresi azaltıcı özelliklere sahiptir. Zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük, uykusuzluk durumlarında gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Taze veya kurutulmuş halini zencefil ve çubuk tarçın ile beraber sıcak suyun içerisinde demleyip tüketebilirsiniz. (Bir çay bardağı suya 5 adet hünnap, bir dilim zencefil, 1 tane çubuk tarçın atabilirsiniz.)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...