Vakaların en çok arttığı illerden biri olan Zonguldak: Haritada yüksek riskli bölgede

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Vakaların en çok arttığı illerden biri olan Zonguldak: Haritada yüksek riskli bölgede

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Zonguldak, 100 binde 203,65'ten 361,63'e yükselen vaka sayılarıyla vaka sayısı en çok artan iller arasında üçüncü sırada yer alıyor. Zonguldak'taki vaka sayısının artışı Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı, harita kırmızıya boyandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca önceki gün haftalık vaka sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre vaka sayısı en çok artan iller arasında üçüncü sırada Zonguldak yer aldı. Geçen haftaki verilere göre Zonguldak’taki vaka sayısı 100 binde 203,65 iken 11-17 Eylül tarihleri arasında açıklanan vaka sayısına göre Zonguldak’taki vaka sayısı 100 binde 157,98 artış göstererek 361,63'e çıktı. Vaka sayısındaki artış ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına da yansıyarak Zonguldak’ın haritası kızarttı kent merkezi de yüksek riskli olarak gözükmeye başladı.

Vakaların en çok arttığı illerden biri olan Zonguldak: Haritada yüksek riskli bölgede

İKİ DOZ AŞI OLANLARIN ORANI YÜZDE 74

Aşı uygulamalarının da yoğun bir şekilde sürdüğü Zonguldak’ta en az bir aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus oranı haritasında aşılanma yüzdesi 85,9 olarak açıklandı. En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus oranı haritasında ise aşılanma yüzdesi 74 olarak açıklandı. Sezai Abacı, "Normalde bütün vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Görüyoruz. İnsanların yarısından fazlası maskesiz. Bir şey söylendiği zaman da tepki gösteriyor. Bunun durdurulması lazım. İkinci aşıyı olmayanlar da olsun. Sağlık için mecbur olmamız lazım. Aşı olmayanlar hastanelerde yoğunluk oluşturuyor. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ikinci aşılarımızı olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Vakaların en çok arttığı illerden biri olan Zonguldak: Haritada yüksek riskli bölgede

“OKULLARIN AÇILMASI NEDEN OLDU”

Okulların açılmasıyla insanların alışveriş telaşında olduğunu ifade eden Murat Açıkgöz ise "Şu anda gördüğünüz gibi vakalar artıyor. Okulların açılması büyük neden oldu. Herkes dışarıda okul alışverişinin telaşında. İnsanların biraz dikkatli olması lazım. Gerektiği kadar, olması gerektikleri aşıları olması lazım. Biz dikkatli olmazsak hiç kimse koruyacak değil. Çoğu kişi de maskesiz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...