Uzmanlar ‘süper gıda’ olarak tanımlıyor… Kanserin kalkan olduğu ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzmanlar ‘süper gıda’ olarak tanımlıyor… Kanserin kalkan olduğu ortaya çıktı

SAĞLIK Haberleri

Yeni yapılan bir çalışmada ‘süper besin’ olarak adlandırılan sarımsağın bağırsak kanserine yakalanma riskini azalttığı ortaya çıktı.

Hiçbir yiyecek, vücudunuzu mutlu ve sağlıklı tutmak için ihtiyacınız olan tüm besinleri ve enerjiyi tek başına sunamaz. Ancak ‘süper gıdalar’ olarak adlandırılan ve sağlığa gerçekten etkili olan birkaç ürün var.

Yeni bir araştırma yapan uzmanlar, düzenli olarak tükettiğinizde bağırsak kanseri riskini azaltabilecek sebzeyi açıkladı.

The Sun’da yer alan ve European Journal Of Medication'da yayımlanan çalışma, düzenli sarımsak tüketiminin bağırsak kanserine yakalanma olasılığını azaltabileceğine dikkat çekti.

Cancer Research UK'ye göre her yıl 42.886 kişiye karın ağrısı, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik ve dışkıda kan görülmesi ile fark edilebilen bağırsak kanseri teşhisi konuluyor.

Bağırsak kanseri en çok 80-85 yaş arasındaki kişilerde görülüyor. Yakın tarihli bir rapor, 50 yaşın altındaki kişilerin 1995 yılına kıyasla iki kat daha fazla bağırsak kanserine yakalanma riski taşıdığını ortaya koydu.

Sarımsak, serbest radikalleri engellemeye yardımcı olan ve bakterilerin yayılmasını durduran sağlıklı bileşik ‘allisin’ açısından zengin. Bu özelliğiyle soğuk algınlığı gibi yaygın rahatsızlıklara karşı vücudu koruyor.

Uzmanlar ‘süper gıda’ olarak tanımlıyor… Kanserin kalkan olduğu ortaya çıktı

300 HASTA İNCELENDİ

Yapılan yeni bir araştırmada ise uzmanlar, sarımsağın düzenli tüketiminin bağırsak kanserine yakalanma riskini etkileyip etkilemeyeceğini inceledi.

Çalışmada, Milano'daki iki hastanede kolonoskopinin yanı sıra bağırsak kanseri tarama programına kaydolan 300 hasta gözlemlendi. Hastaların üçte birinde kanser, diğer üçte birinde bağırsak adenomu söz konusuydu, geri kalanlar ise sağlıklıydı.

BAĞIRSAK KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Araştırmaya katılan kişilere, sarımsak tüketimi de dahil olmak üzere yaşam tarzları ve beslenme alışkanlıklarını soran bir anket verildi.

Çalışma, düzenli sarımsak tüketiminin bağırsak kanserini önlemede rol oynayabileceğini ortaya koydu.

Risk azalması, 70 yaşın altındaki ve daha az eğitimli kişilerde daha yüksekti.

Uzmanlar ‘süper gıda’ olarak tanımlıyor… Kanserin kalkan olduğu ortaya çıktı

BAĞIRSAK KANSERİNİN BİLİNMESİ GEREKEN 5 BELİRTİSİ

-Dışkıda kan
-Tuvalet alışkanlıklarınızda bir değişiklik (örneğin daha sık tuvalete gitmek)
-Karnınızda ağrı veya şişlik
-Aşırı yorgunluk
-Kilo vermek

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
SARIMSAK KOKUSU VAR BENİM EN SEVDİĞİM ŞEY ŞEKER GİBİ YERİM 29 Nisan 2023 10:21

SARIMSAK ÇOK SEVERİM ŞEKER GİBİ YERİM BİR DE KORKUSU AĞIR OLMASA BENİM İÇİN DEĞİLDE İNSANA KARŞI KOKTUĞU İÇİN ÇİĞ YERİM

Sonraki Haber Yükleniyor...