Uzman uyarısı: Az çiğneyen çok kilo alıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzman uyarısı: Az çiğneyen çok kilo alıyor

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar iyi bir sindirim için iyi çiğnemenin zorunlu olduğunu söylüyor.

Çene sorunları olan kişiler, lokmaları isteseler de iyi çiğnemeden yutmak zorunda kaldığı için bu sorun uzun vadede kilo sorunlarına yol açabiliyor.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Diş Hekimi Dr. Melih Şengül, "Çiğneme sorunu olan kişiler, bir şeyi ısırırken, yerken ve öğütürken dengeli bir şekilde çiğneyemez. Bu gıdaların yeterince çiğnenmeden, küçültülmeden mideye gönderilmesine yol açar. Sindirim ağız içinde başlar. Eğer yemeği ağız içinde yeterince tutmadan hemen yutuyorsanız, sindirim sistemi sorunları ve kilo problemleri baş gösterebilir" dedi.

Ağız ve diş sağlığı açısından, kasları ve eklemi yoracak kadar sert gıdaları yemekten kaçınmak gerektiğini vurgulan Dr. Şengül, "Aynı şekilde sürekli yumuşak beslenme de dişlerin fonksiyonel çalışması sırasında kendi kendini temizleme işlevini de bozar. Öte yandan sürekli olarak aynı tarafla çiğnemek de dişleri bozuyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...