Uyurken kilo verebilirsiniz! 12 etkili yöntemi uzmanı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Uyurken kilo verebilirsiniz! 12 etkili yöntemi uzmanı açıkladı

Sağlık Haberleri  / Haber Merkezi

Kilo vermek için uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, ya uyku esnasında kilo vermeyi hızlandıran yöntemleri biliyor musunuz? Uyku halinde kilo verilebildiğini belirten Diyetisyen Şilan Alyamaç, yağ yakımını hızlandıran teknikleri sıraladı.

Uykuya geçmeden önce dikkat edilecek basit ama etkili yöntemler uyku esnasında kilo vermeyi sağlıyor. Bu noktada bilinmesi gerekenleri uzmanı açıklıyor.

UYKU HALİNDE YAĞ YAKIMI SAĞLANIYOR

Uyku süresi ve kalitesini artırmaya özen gösterilmesi gerekir. Karanlık bir ortamda uyumak oldukça önemli. Karanlık alanda uyumanız melatonin hormonu salınımını artırmakla birlikte growth hormonunu da destekleyecektir. Cep telefonu veya bilgisayar başında yani mavi ışığa maruz kalarak uyunmamalıdır. Bunun yerine kitap okuyarak uykuya geçiş tercih edilebilir. 

23:00’dan önce uyumaya özen gösterilmelidir. Biyolojik saatin çalışma şekli; 90 dk’lık ilk dalgayı kaçırılırsa bir sonraki uygu dalgasını beklenilmesi gerekecektir. Yani gece yarısından sonrasını beklemek zorunda kalabilirsiniz. Uyku problemi varsa B1 grubu vitamin takviyesinden faydalanılabilir. Özellikle bel ve sırt ağrıları çeken kişilerin D3 desteği alması uygundur. Sürekli uyanmalar kortizol seviyesinin yüksek olduğunu gösterir. Bu tarz devamlı uyanma durumlarına da çözüm getirebilmek için çinko desteği alınabilir.  

UYURKEN YAĞ YAKMANIN YOLLARI

1. Nefesinize odaklanın, iyi bir nefes derin bir uyku demektir. 

2. Uykunun en büyük düşmanlarından biri strestir. Dışarı çıkın, doğayla iç içe kalın, fiziksel anlamda iş yapın ve vücut yorgunluğuna sebep olacak eylemlerde bulunun. 

3. Eğer sık idrar durumu yaşıyorsanız uykunuzda ketojenik veya aralıklı beslenme gibi özel beslenme metotlarını kullanabilirsiniz. Gece geç saatlerde beslenmeyi ve atıştırmalıkları hemen bırakın.

4. 19:00’dan sonra beslenmeme alışkanlığı kazanın. 

5. Egzersiz yapın. Yoğun, kısa süreli, bol dinlenmeli, aşırı olmayan egzersizlere başvurun. 

6. Geceleri protein, karbonhidrat ve şekerli bir besin tüketmeyin.  

7. Bir kronik rahatsızlığınız yoksa antrenmanlarınızdan önce ve sonra beslenmemeye özen gösterin. 3 saat önce ve sonra beslenmeyi durdurun. 

8. Organik ve temiz beslenmeye özen gösterin.  

9. Bir vitamin takviyesi alıyorsanız ve gün içerisinde egzersiz yapıyorsanız uykudan 4 saat öncesinde almış olun. 

10. Niasin ve arginin growth hormonunu daha kaliteli etkileyebilir ve daha fazla kilo vermeye yardımcı olabilir. 

11.    Aralıklı beslenmeyi uykuyla birleştirmek uykuda yağ yakımını iyice destekler. 

12.    Alkol tüketmeyin. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...