Uyurgezer yemeye dikkat!

Uyurgezer  yemeye dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Gece uyanıp bilinçsizce yemek yemenin tedavi edilmesi gereken bir uyku problemi olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, obeziteye yol açan bu hastalığın, farkında olmadan tehlikeli gıdalar tüketerek zehirlenmeye sebep olabileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gece yemek yemenin, beynin uyku-uyanıklık kontrolünde yaşanan problemden kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Metin, uyku ilişkili yeme bozukluğunda da tipik olarak kişiler yemek yediklerinin farkında olmadığını söyleyerek, “Bu hastalığa sahip kişiler genelde genç yaştaki kadınlardır. Uykudan kalkıp bilinçsizce buzdolabına gidip yemek yerler. Yedikleri şeyler sıklıkla çok garip besinler olabilir. Buzluktan donmuş gıdaları, gıdaların ambalajlarını yiyen hastalarım bile oldu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...