Uyku kanserin panzehiri

Düzenleyen:
Uyku kanserin panzehiri

SAĞLIK Haberleri

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesince yapılan araştırmada, karanlıkta salgılanan melatonin hormonunun, meme kanseri kök hücrelerinde etkili olduğu belirlendi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Patent başvurusu da yapılan çalışmayla ilgili olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nadir Koçak, “Araştırmalar sonucunda uyku sırasında salgılanan melatoninin kanser kök hücrelerini önemli oranda öldürdüğünü, ayrıca sağlıklı ve normal hücrelerimizde ise kök hücre sayısını artırdığını belirledik” dedi.
Melatoninin vücut saatinin ayarlanmasında rol alan bir hormon olduğunu, belirli saatlerde beyinde sentezlendiğini belirten Dr. Koçak, “Son çalışmalar kanserin tekrarlamasında da kanser kök hücrelerinin rol aldığını göstermiştir. Eğer vücut ritmimizi dikkate almazsak kanser kök hücreleri yok olamayacaktır. Melatoninin kanserde önemli bir tedavi alternatifi olarak da kullanılabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

ERKEN YATMAK GEREKLİ

Melatonin hormonunun 22.00-02.00 saatleri arasında salgılandığını belirten uzmanlar, bu saatler arasındaki uykunun daha değerli olduğunu söylüyorlar. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...