Unutmamak için beyninizi Omega-3 ile besleyin
SAĞLIK Haberleri
Bilimsel çalışmalar Omega-3 içeren besinleri sık tüketmenin kalp ve beyin sağlığını koru-duğunu ortaya koyuyor.
Bedenimiz tarafından bütün hücrelerimizin yapı taşı olarak kullanılan Omega-3, sinir sistemi, kalp ve hafızanın da en büyük dostu. Vücut tarafından üretilemeyen Omega-3'ün besinlerle birlikte alınması gerekiyor. Beynin yaklaşık %60'ı yağlardan oluşur. Bu yağların ise üçte biri Omega-3 yağ asidi. Bu nedenle Omega-3, sadece beynin gelişimi döneminde değil, tüm hayat boyunca nöronlar arasındaki iletişimin sürdürülmesinde de etkilidir. Yapılan çalışmalar Omega-3'ten zengin beslenmenin Alzheimer'ın gelişimini, depresyonu, kadınlarda menopoz bulgularının gelişimini, kalp ve damar hastalıklarını, kan yağları bozukluklarını, ritim bozukluklarını ve ani kalp ölümlerini azaltılabildiğini ortaya koyuyor. Omega-3 yağ asitleri en çok balıkta bulunuyor. Ancak siz balık sevmiyorsanız, ceviz, fındık, keten tohumu, soya fasulyesi, Brüksel lahanası, ıspanak ve yeşil salata gibi bazı yeşil sebzelerden de günlük Omega-3 ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. nbsp;
Ziyneti Kocabıyık
TÜRKİYE GAZETESİ