TÜRKÖK umutlu başladı

TÜRKÖK umutlu başladı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı TÜRKÖK kemik iliği bankası projesi, meyvelerini vermeye başladı.

Gökhan KAYA ANKARA
Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı'nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı TÜRKÖK kemik iliği bankası projesi, meyvelerini vermeye başladı. Hedeflendiği gibi sistemin ilk yılında 50 bin bağışa ulaşılırken alınan kan numunesinin 34 bini işlenerek sisteme girildi. Yapılan eşleştirmelerde 13 lösemi, immün yetmezlik ve talasemi hastasına tam uyumlu kemik iliği bulundu. TÜRKÖK'te ilk nakil 27 Temmuz'da 5 yaşındaki bir çocuğa yapıldı. Güvenlik gerekçesiyle alıcı ve vericinin isimleri açıklanmıyor. Ağustos ayı için de 4 ayrı nakil planı yapıldı. Türkiye, ikinci nakli de gerçekleştirmesi durumunda Dünya Kemik İliği Bankası'na (World Marrow Donor Association-WMDA) üye olacak. Böylece Türkiye'den bir bağışçı ABD, Almanya, Japonya gibi birçok ülkedeki hastalara kemik iliği verebilecek. Türkiye'de 909 hasta kök hücre nakli bekliyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...